Afscheid nemen zoals u het wenst

Februari 2020

Voorgoed afscheid nemen. Niemand denkt er graag over na. Maar vroeg of laat komt het moment waarop u afscheid móet nemen. Van het leven, van uw dierbaren, van alles wat u lief is. Ik ervaar dat veel mensen het moeilijk vinden om daarover te praten. En dus worden de meest lastige keuzes maar zo lang mogelijk uitgesteld. Of erger nog, helemaal niet gemaakt!

Begraven of cremeren?

Het gebeurt niet zelden dat ik bij een familie thuiskom en dat de nabestaanden niet weten of de overledene begraven of gecremeerd wil worden, om over de rest nog maar te zwijgen. Kostbare tijd die veel beter besteed kan worden om op een intieme manier afscheid te nemen. Samen met de andere nabestaanden dié dingen te doen, die een waardevol en persoonlijk afscheid mogelijk maken.

Bespreek uw afscheid

Het bij leven regelen van uw uitvaart is niet alleen voor uzelf een goede gedachte, maar neemt ook veel druk weg bij nabestaanden. Zij krijgen hierdoor in de dagen na het overlijden de tijd en gelegenheid om zich bezig te houden met hun emoties. Een belangrijk aspect waar ik veel aandacht voor heb. Het is vaak een hele opluchting dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over praktische zaken waar een beslissing over moet worden genomen. En mogelijk wilt u op voorhand graag een kostenindicatie. Aan de hand van uw wensen maak ik graag een begroting van de uitvaartkosten. Zodat u weet waar u aan toe bent. Kortom, ik ga graag vrijblijvend met u in gesprek om alle relevante onderwerpen te bespreken en vast te leggen. Uiteraard geheel kosteloos.

Mijn afscheidsgids

Wilt u liever zelf uw wensen op papier zetten. Dat kan in “mijn afscheidsgids”. Deze gids helpt u bij het nadenken over en opschrijven van uw afscheidswensen. Stap voor stap wordt u door alle aspecten rondom een uitvaart geleid. Hierbij kunt u telkens aangeven wat u wenst.

Ik stuur u de afscheidsgids geheel vrijblijvend en kosteloos toe.

Want hoe moeilijk het ook is, het moment kan eerder komen dan u verwacht.

Warme groet,

Natasja Kroese

Boom afscheidszorg