Het afscheid van uw dierbare

De periode tussen het overlijden van uw dierbare en de dag van de uitvaart is zeer indrukwekkend. In een korte tijd neemt u veel beslissingen. U kunt af en toe het gevoel hebben ‘geleefd’ te worden of zich in een ‘roes’ te bevinden. Dit willen we te allen tijde voorkomen.

Keuzes

Want door al deze indrukken kunnen de emoties die horen bij het verlies van uw dierbare in de verdrukking komen. Daarom ben ik er voor u. Samen met u – en in uw tempo – leg ik u de mogelijkheden voor en kunt u weloverwogen keuzes maken. Dat wat het beste bij u past en natuurlijk in lijn met de wensen van de overledene.

Ik vind het belangrijk om rust te brengen, tijd en ruimte te geven voor uw eigen ideeën om zo tot een passend afscheid te komen. Een persoonlijk afscheid waarin de overledene wordt herkend en recht wordt gedaan aan de gevoelens van diegenen die achterblijven. Kortom, een afscheid dat troost geeft.

Kinderen

Samen met u regel ik de uitvaart, waarbij u bepaalt wat u zelf wilt doen en wat ik voor u mag regelen. Daarbij zorg ik altijd voor speciale aandacht voor kinderen. Afhankelijk van de leeftijd, zijn er verschillende mogelijkheden om hen te betrekken bij de uitvaart en ze te ondersteunen in het rouwproces.

Rouwproces

Het is van belang de tijd te nemen voor uw rouwproces. Ik zorg er graag voor dat u zich niet hoeft te bekommeren om allerlei praktische zaken, zodat het rouwen op een goede manier gestalte kan krijgen. Voor nu en in de tijd die nog voor u ligt.