Het afscheid

De periode tussen het overlijden van je dierbare en de dag van de uitvaart maakt vaak veel indruk. Je kunt het gevoel hebben dat je geleefd wordt of dat je je in een roes bevindt. Dat is niet vreemd, want in een korte tijd worden veel beslissingen genomen. Ik help je om stap voor stap deze beslissingen te nemen. Er is geen haast.

Keuzes

Ik ben er voor je. Ik leg je de verschillende mogelijkheden voor die er zijn om het afscheid van je dierbare naar wens en in de gedachte van de overledene vorm te geven. In een tempo dat bij jou past. Ik vind het belangrijk om rust te brengen en je tijd te geven voor weloverwogen keuzes en eigen ideeën. Een persoonlijk afscheid dat troost geeft waarin de overledene wordt herkend.

Kinderen

Voor kinderen heb ik altijd speciale aandacht. Er zijn verschillende mogelijkheden – afhankelijk van hun leeftijd – om hen te betrekken bij (de invulling van) de uitvaart van een ouder of grootouder en in het rouwproces.

Overlijden jongere

Mijn moederhart huilt wanneer ik gevraagd wordt voor het begeleiden van een afscheid van een stil geboren baby, jong kind, tiener of jong volwassene.  Ik ervaar vaak de liefde, kracht, dankbaarheid en verbinding met de families die ik tijdens deze uitvaarten mag begeleiden. Met mijn oog voor detail, creativiteit en empathie zorg ik voor een warm, persoonlijk en troostend afscheid waar liefdevol op teruggekeken wordt.

Rouwproces

Neem tijd. Het rouwproces begint op het moment dat je dierbare overlijdt, soms zelfs daarvoor al en kan nog lang duren. Ik help graag zodat je je niet om allerlei praktische zaken hoeft te bekommeren. Daarmee hou je ruimte om op een goede manier te rouwen. Ook in de tijd die nog voor je ligt.