Cremeren

Meer dan tweederde van de mensen kiest voor een crematie. Zij vinden het prettig om de as van hun dierbare te verstrooien, te bewaren in een urn of urnengraf. Cremeren is over het algemeen goedkoper dan begraven of natuurbegraven. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden.

De crematieplechtigheid kan in de aula van een crematorium plaatsvinden maar het afscheid kan net zo goed op een andere locatie zijn. Thuis, in een buurthuis, sportaccommodatie, restaurant, kerk of een andere plek waar je dierbare graag kwam. Ook hier kunnen we het afscheid naar wens invullen. Daarna wordt de overledene begeleid naar een crematorium.

Crematoria in de omgeving

De organisatie Crematoria Twente beschikt over acht aula’s, drie in Borne, drie in Enschede,  één in Oldenzaal en één in Almelo. Alle aula’s hebben een familiekamer, een ontvangstruimte voor genodigden en een koffiekamer. In Enschede kun je, indien het weer het toelaat, ook kiezen voor een plechtigheid in de open lucht.

Crematorium Hart van Berkelland te Haarlo ligt temidden van Landgoed het Aamschot in een prachtige bosrijke omgeving. Dit familiebedrijf heeft de beschikking over een aula, condoleanceruimte en 24-uurs familiekamers. Bekijk hier de virtuele rondleiding.

Crematorium de Lariks te Hardenberg beschikt naast aula en condoleanceruimte ook over een uitvaartcentrum met opbaarkamers. Alle faciliteiten onder 1 dak.

Wil je liever gebruikmaken van een ander crematorium? Dan is dit uiteraard mogelijk. Ik help graag een goede keuze te maken. Bel: 06-22999396 of natasja@boomafscheidszorg.nl

Na de crematie moet de asbus 30 dagen in het crematorium bewaard worden, zoals dat wettelijk verplicht is. Zo heb je rustig de tijd om over de asbestemming na te denken.