Cremeren

Ook als u kiest voor cremeren, zijn er verschillende mogelijkheden.

De crematieplechtigheid kan in de aula van een crematorium plaatsvinden, maar het is ook mogelijk het afscheid op een andere locatie (kerk, buurthuis, restaurant, open lucht, thuis) te organiseren. Daarna kan de overledene –al dan niet begeleid door naaste familie- overgebracht worden naar een crematorium

Crematoria in de omgeving

De organisatie Crematoria Twente beschikt over zeven aula’s, twee in Borne, drie in Enschede,  één in Oldenzaal en één in Almelo. Alle aula’s hebben een familiekamer, een ontvangstruimte voor genodigden en een aparte gastenkamer. In Enschede kunt u, indien het weer het toelaat, ook kiezen voor een plechtigheid in de open lucht. Klik hier voor een virtuele rondleiding.

Crematorium Hart van Berkelland te Haarlo ligt temidden van Landgoed het Aamschot in een prachtige bosrijke omgeving. Dit familiebedrijf heeft de beschikking over een aula, condoleanceruimte en 24-uurs familiekamers. Bekijk hier de virtuele rondleiding.

Crematorium de Lariks te Hardenberg beschikt naast aula en condoleanceruimte ook over een uitvaartcentrum met opbaarkamers. Alle faciliteiten onder 1 dak.

Wilt u liever gebruikmaken van een ander crematorium? Dan is dit uiteraard mogelijk. Ik help u graag een goede keuze te maken. Bel: 06-22999396 of natasja@boomafscheidszorg.nl

Na de crematie moet de asbus 30 dagen in het crematorium bewaard worden, zoals dat wettelijk verplicht is. De nabestaanden hebben zo rustig de tijd om over de asbestemming na te denken.