Ervaringen

Leven doe je op je eigen manier, afscheid nemen ook.

De families die ik mocht begeleiden gaven op hun eigen unieke manier vorm aan het afscheid van hun dierbare. Hun ervaringen over mijn begeleiding deel ik graag hier.

Ervaringen van nabestaanden:

(1/5)

In een tijd van intens verdriet en verwarring na het overlijden van een geliefd man, onze vader en opa, waren wij gezegend met de steun van Boom Afscheidszorg. Natasja’s zorgzaamheid, betrokkenheid en vermogen om troost te bieden in deze moeilijke periode waren meer dan buitengewoon.

Vanaf het eerste moment van contact voelden we de warmte en empathie van Natasja. Ze nam de tijd om ons te leren kennen, te luisteren naar onze verhalen over onze vader, een bijzondere man die vele levens heeft geraakt met zijn barmhartigheid, levenslessen en adviezen. Een ‘mensen-mens’ die zijn leven deelde met familie, vrienden, buren en kennissen. Deze persoonlijke benadering was de basis voor het organiseren van een afscheid dat echt weerspiegelde wie hij was.

(2/5)

Een bijzonder aspect van de zorg die Boom Afscheidszorg bood, was de aandacht voor de kleinkinderen. Natasja, met haar uitzonderlijke empathie en begrip, erkende het belang van hun rol en gevoelens in dit afscheidsproces. In een zorgvuldig en respectvol overleg kort na het overlijden van onze vader, stelde zij voor om de kleinkinderen te betrekken bij de voorbereidingen voor de opbaring. Dit hield in dat zij, onder begeleiding en met veel zorg, mochten helpen bij het wassen en aankleden van hun geliefde opa.

Deze ervaring was zowel helend als betekenisvol voor de kleinkinderen. Het gaf hun een gevoel van betrokkenheid en stelde hen in staat om op hun eigen manier afscheid te nemen. Natasja begeleidde dit proces met een delicate balans tussen het bieden van ondersteuning en het respecteren van hun jonge emoties. Dit gebaar van inclusiviteit en begrip maakte een diepe indruk op ons allemaal. Het was een prachtige, zij het hartverscheurende, manier om de generaties samen te brengen in het eerbetoon aan het leven van onze vader en grootvader.

(3/5)

Natasja’s betrokkenheid ging verder dan alleen professionele ondersteuning. Haar aanwezigheid voelde als die van een familievriend, iemand die echt begreep wat onze vader voor ons betekende. Haar suggesties voor de crematie waren creatief en respectvol, rekening houdend met onze wensen en die van onze vader. Ze dacht mee buiten de standaard kaders, waardoor we ons vrij voelden om een dienst te creëren die uniek en persoonlijk was.

Natasja nam de last van de praktische zaken van ons over, zodat we ons konden concentreren op het rouwproces. Ze was altijd bereikbaar voor vragen en advies, en haar snelle en doordachte reacties waren een grote troost.

(4/5)

Een van de meest opvallende aspecten was hoe Natasja ons hielp de essentie van onze vader’s geest te vangen in de ceremonie. Het was een viering van zijn leven, vol met momenten van liefde, gelach en herinneringen. Zijn affiniteit met mensen werd weerspiegeld in elk detail, van de muziekselectie tot de persoonlijke anekdotes die werden gedeeld. Het was geen standaard afscheid, maar een die recht deed aan de man die altijd ‘onder de mensen’ was.

De nazorg van Boom Afscheidszorg was ook opmerkelijk. Natasja bleef beschikbaar voor ons, zelfs weken na de ceremonie. Haar zorgzaamheid eindigde niet bij de crematie; ze was er om ons te ondersteunen in de moeilijke dagen die volgden.

(5/5)

Het is moeilijk onder woorden te brengen hoeveel de steun van Boom Afscheidszorg voor ons heeft betekend. In een tijd waarin we overweldigd waren door verdriet, bood zij een baken van licht en leiding. Dankzij haar konden we op een manier afscheid nemen van een bijzondere man, echtgenoot, vader en grootvader die zijn leven eerde en zijn nalatenschap voortzette.

In het bijzonder willen wij Natasja bedanken. Haar professionaliteit, empathie, en toewijding aan ons welzijn hebben een blijvende indruk gemaakt. We zijn haar diep dankbaar voor het helpen creëren van een afscheid dat niet alleen onze vader eerde, maar ook troost bood in onze rouw. Boom Afscheidszorg is niet zomaar een uitvaartonderneming; Natasja heeft het hart op de juiste plaats en maakt daardoor echt het verschil.

Gea, de kinderen en de kleinkinderen

Respectvol, deskundig, persoonlijk en betrokken zijn woorden die bij mij opkomen.
Een half jaar geleden zakelijk kennis gemaakt door een afscheid op onze zaak. Hierdoor in januari besloten om privé gebruik te maken van de diensten van Natasja. Aangezien het om de euthanasie ging van mijn vader was Natasja al vroeg betrokken bij alles. Het persoonlijke aspect zorgde ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd was. ik kan niet voldoende benadrukken wat zij voor ons betekent heeft. Geen enkel detail gaat aan haar voorbij en haar adviezen zorgden er helemaal voor dat het afscheid is gegaan zoals mijn vader was.

Natasja bedankt voor alles, je begeleiding was geweldig!

Marco Wulff

Wij hebben de begeleiding van Natasja, in de aanloop en na het overlijden van mijn vader als zeer prettig ervaren.
Natasja geeft je het gevoel dat alles onder controle is en dat geeft enorm veel rust in een zeer hectische en verdrietige tijd.
Natasja is zeer betrouwbaar, gedreven en respectvol. Zij regelt alles tot in de puntjes en zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan en wensen en verzoeken van de overledene en de nabestaanden nageleefd worden.
Zij neemt je vanaf het begin af aan in alles mee.
Het afscheid was precies zoals mijn vader en wij het hadden willen zien.
Erg blij met jouw begeleiding en jouw inzet.
Veel respect voor de passie, die jij zichtbaar uitdraagt, voor jouw beroep!

Familie Zeckendorff

De begeleiding van Natasja van Boom afscheidszorg is echt geweldig, ze zorgt voor een hele persoonlijke begeleiding, waar ze over de kleinste details nadenkt en ons heeft ontzorgt in deze moeilijke periode. Door haar luisterend oor weet ze precies de invulling te geven aan wat mijn ouders wel en niet wensten, en hier dan ook op beide uitvaarten, ons op de juiste manier in te sturen en ondersteunen met haar goede ideeën en bijbehorende mogelijkheden. Ze neemt alle tijd en niks gedwongen of geforceerd, en met veel respect. Waardoor wij goed op beide uitvaarten kunnen terug kijken, met dank aan Natasja

Edwin en Sara

Boom afscheidszorg heeft mij geweldig bijgestaan in de zwaarste momenten van het leven. Toegewijd, zorgvuldig en met begrip voor de emoties heeft ze ons geholpen om een passend en mooi eigen afscheid vorm te geven. Bedankt.

Bouke Vogelaar

Boom Afscheidszorg van Natasja Kroese ; de persoonlijke aanpak, het luisterende oor en het tot in de puntjes neer zetten wat de nabestaanden in hun gedachten hebben, dat is een uitvaartzorg die je aan alle nabestaanden wenst.

Ik heb dit mogen meemaken bij het overlijden van mijn moeder,. Zij heeft dit tot in de puntjes verzorgd.

Rust, organisatorische vermogen, luisterend oor.

Peter de Ruijter

Na het overlijden van mijn man contact opgenomen met Boom afscheidszorg.  Natasja neemt alle tijd, geeft goede uitleg, geeft allerlei mogelijkheden aan. Denkt mee, heeft oog voor details maar is ook realistisch. Kwam elke dag even langs en ik kon haar ook altijd appen/mailen.

Op deze manier hebben we op een voor ons fijne en persoonlijke manier afscheid kunnen nemen. Ook na de uitvaart nog goede begeleiding en contact. Ze is nog steeds bereid om te helpen bij vragen.

Voor mij was Natasja in deze verdrietige periode een goede steun en houvast.

Irma

(1/2)

Zodra Trudie hoorde dat ze niet meer zou herstellen heeft ze contact opgenomen met Natasja want ze wilde graag zelf haar uitvaart regelen. Natasja wees Trudie op een “begeleider bij afscheid” (Franciska) zij kon Trudie en onze jongens ondersteunen bij het afscheid nemen van elkaar.

Samen met Natasja heeft Trudie haar hele uitvaart geregeld. De kaarten, de advertentie, de bloemen, de lijkwade, knuffels van de lijkwade voor de jongens, takkenbaar, vervoer door een vriend, adressenlijsten, aan alles was  gedacht. Op de dag van overlijden was een telefoontje naar Natasja genoeg. Natasja heeft vanaf die dag alles geregeld, niets werd aan het toeval overgelaten.
Daar waar het nodig was, was er overleg, een vraag of een advies.

(2/2)

Gedurende de ziekte van Trudie zijn de jongens betrokken bij het afscheid, ook bij de voorbereiding van en tijdens de uitvaart. Ze hebben samen de lijkwade gespeld, samen de bloemen tussen de takken gestoken, samen de koeken bij de koffie gekozen (die Natasja vervolgens zelf ging shoppen), samen de hightea hapjes kiezen. Toen Trudie opgebaard lag thuis ging Natasja een paar keer kijken en liet ze weten of de jongens nog met Trudie konden knuffelen. Op alle momenten was er volop oog voor de jongens. Zo fijn dat alles geregeld is door Natasja en Franciska, daardoor konden de jongens afscheid nemen van hun moeder en kon ik er zijn voor hun.

Het was een heel mooi afscheid op een hele mooie locatie, passend bij Trudie en de jongens.

Dank je wel, Natasja!

Dikke knuffel Pepijn, Aaron en Irma

Leven doe je op je eigen manier afscheid nemen ook…………..

Een zin die mooi klinkt maar nu begrijp ik de zin ook! Natasja heeft ons bijgestaan bij het overlijden van mijn ouders, die 5 maanden na elkaar overleden.

Ik had voordat mijn vader overleed gelukkig nog nooit een sterfgeval van dichtbij meegemaakt. En behalve verdriet voelde ik ook de spanning van wat gaat er allemaal gebeuren, wat komt er op ons af?

Natasja heeft mij vanaf het eerste moment het vertrouwen gegeven dat het allemaal goed zou komen. Ze heeft ons van begin tot en met de crematie figuurlijk bij de hand genomen, zo voelde het voor mij.

Achteraf kan ik zeggen dat de summiere wensen van mijn ouders, de wensen van mij en mijn gezin maar ook de wensen van mijn broer en zijn gezin bij elkaar zijn gekomen in een heel persoonlijk en informeel afscheid van zowel mijn vader als mijn moeder, waar ik met een heel goed gevoel op terugkijk.

-M.-

Ervaring uitvaart Gerhard Nordbeck

Via een kennis ben ik in contact gekomen met Natasja. Er volgde een kennismaking bij mij thuis, het duurde daarna nog 3 maanden voor mijn man overleed. In de tussentijd hield ik haar van de situatie op de hoogte. Mijn ervaring, en ook van de kinderen, is alleen maar positief. ze had het totale overzicht. Dus we konden met een gerust hart, alles aan haar toevertrouwen.

Heel tevreden en dankbaar, zo alles is verlopen.

Femie

Op 6 februari overleed mijn lieve moeder in de avond. Natasja van Boom afscheidszorg gebeld en een uur later was ze er voor ons.
Vanaf het begin voelde het goed, tot aan de kleine extra dingen die afscheid nemen compleet maken. In een moment waarin je jezelf even kwijt bent door verdriet, weet Natasja waardig de regie te nemen met een warm gevoel en oprechte aandacht. Hierdoor hebben we warm, liefdevol en waardig afscheid kunnen nemen.

In liefde en herinneringen blijft al het mooie bewaard.

Bedankt Natasja dat jij ons hierin hebt willen begeleiden.

Nicole

Op 23 november 2021 ging mijn man Gerrit voor heet eerst met buikpijn naar de dokter. Hij was tot voor die datum nog heel actief maar ging daarna snel achteruit. Op 16 december hoorden we dat hij ver uitgezaaide kanker had en niet meer behandelbaar was. Ik hoopte nog een aantal maanden samen te zijn maar besloot toch snel een uitvaartbegeleider te laten komen. Ik kreeg van mijn buurvrouw de gegevens van Natasja die mij gelijk aanspraken en maakte gelijk een afspraak voor 22 december. Vanaf het moment dat Natasja bij ons binnenkwam hebben mijn dochters en ik haar omarmt. Gerrit heeft die middag zijn wensen uitgesproken en Natasja is er gelijk mee aan de slag gegaan. Zijn wensen waren heel bijzonder, hij wilde n.l. op een baar van takken uit het Lankheet waar hij vrijwilliger was. Helaas moesten we Natasja 25 december, 1e kerstdag, alweer laten komen omdat Gerrit al was overleden. Het werd een roller coaster. Het is fantastisch wat Natasja in zo’n korte tijd allemaal voor ons gedaan heeft, ze dacht mee en heeft zoveel geregeld, we zijn haar daar heel dankbaar voor. Het werd, dankzij de begeleiding van Natasja, een heel mooi, waardevol en bijzonder afscheid. Ook na de crematie bleef zij betrokken. Het heeft ons veel steun gegeven.

Lieve Natasja bedankt voor je warme betrokkenheid.

We hopen dat je nog lang met jouw deskundigheid en warme persoonlijkheid veel mensen bij kan staan bij hun verdriet.

Conny

Op 27 juni 2022 is onze vader overleden na een lang ziekbed. Hij heeft de laatste periode van zijn leven gewoond in verzorgingstehuis de Molenkamp in Oldenzaal. Hoewel zijn overlijden niet onverwacht was, kun je je er toch niet helemaal op voorbereiden. Op advies van een van de verpleegsters van de Molenkamp hebben we na het overlijden contact opgenomen met Natasja. Zij heeft vanaf het moment van overlijden tot de uitvaart, en ook nog daarna, ons zeer goed begeleid bij het afscheid en alles wat hiervoor geregeld moest worden. Onze vader is opgebaard in de Molenkamp en zijn afscheid paste helemaal bij hem. Dit hebben we voor een heel groot deel te danken aan Natasja. Natasja handelde zeer professioneel, regelde alles tot in de puntjes en heeft daarnaast een zeer warme persoonlijkheid. Ze nam de tijd om alle beslissingen die genomen moesten worden op het goede moment voor te leggen en luisterde telkens heel goed naar onze wensen. Ze voelde precies aan wanneer er moeilijke momenten waren en wanneer er even ruimte was voor een luchtig gesprek. We zijn Natasja erg dankbaar voor het mooie en waardige afscheid van onze vader.

Miriam en Esther

“Toen mijn lieve vader was overleden attendeerde mijn schoonzus mij op Natasja. Zij had kort daarvoor ook een uitvaart samen met Natasja geregeld en was daar zeer over te spreken. Zo gezegd zo gedaan. En daar hebben we geen moment spijt van gehad. Natasja regelde alles zoals we het graag wilden hebben. We voelden ons echt gezien en gehoord door haar. Mijn vader heeft een hele mooie waardige uitvaart gehad. Dat is heel belangrijk geweest voor ons verwerkingsproces. Wij kijken er met een heel goed gevoel op terug. Natasja is een hele warme vrouw met een luisterend oor en ze geeft hele goede en praktische toepasbare tips en adviezen. Je merkt aan alles dat ze haar werk met heel veel liefde en aandacht doet.

Ik gun iedereen een Natasja bij zo’n belangrijke levensgebeurtenis als een uitvaart van een dierbare.”

Sylvia Bouwer

Het is 29 april en mijn broer is net overleden. Ik bel naar de uitvaartverzorger waar we kort daarvoor samen met mijn broer nog een gesprek mee hebben gehad. Dit ging niet helemaal zoals we samen met mijn broer besproken hadden en besloten om niet verder te gaan met deze uitvaartbegeleider. Handen in het haar en toch maar een vriendin gebeld of zij nog iemand wist. Zij adviseerde Natasja  waar ze zelf ook een uitvaart van had meegemaakt.

We hebben je die avond gebeld en direct hadden we een goed gevoel bij hoe jij het allemaal doet en welke ideeën je allemaal hebt. Je had alles onder controle. Zelfs de gladiolen, die belangrijk waren omdat hij vaak de vierdaagse liep, heb je nog kunnen regelen. Mijn vader was heel tevreden hoe je alles op een hele mooie manier vertelde over zijn zoon. Die kleine attentie van zijn foto en de kaart gegraveerd in hout. De lieve appjes.

Het was net of je mijn broer ook gekend hebt.

Samen met de familie hebben we een hele mooie en speciale uitvaart gehad en helemaal hoe mijn broer het wenste. Heel klein en heel intiem, met de beste vrienden en de naaste familie. Samen zijn leven gevierd.

Dank je wel voor alle steun.

Tanja

Natasja ontzorgd.

Na het overlijden van mijn vader was Natasja er 24 uur met raad en daad. Ik kan er veel over vertellen, maar dit doet Natasja eigenlijk allemaal tekort. De hulp en het contact zijn met één woord warm te noemen. De ideeën/wensen die we hadden, het luisterende oor van Natasja, maar daarna ook de praktische omzetting hebben ervoor gezorgd dat we op een heel fijne maar ook onconventionele manier afscheid hebben kunnen nemen.

Bert

Terugdenkend aan de heftige periode rond het overlijden van onze vader, zie ik hoe belangrijk het was dat er mensen rondom ons gezin waren die ons steunden en met ons meeleefden. Natasja was zo’n persoon. Zij kwam ons heel snel te hulp om alle zaken die spelen rondom het afscheid samen met ons te regelen. Met haar deskundigheid en vriendelijke persoonlijkheid leidde zij ons langs alle zaken die van belang zijn om een afscheid op een goede manier vorm te geven. Soms met verrassende bijdragen van anderen met wie zij samenwerkt; zoals de bloemist uit Haaksbergen die een prachtig mooi boeket samenstelde namens de buren. Er was meer dan voldoende ruimte voor onze eigen visie op het verloop en de inhoud van de dienst. Aan haar begeleiding vooraf, tijdens en na de ceremonie heb ik goede herinneringen overgehouden en ik heb de indruk dat mijn moeder, zus en broers er net zo over denken.

Anne-Brigit Wopereis

27 augustus 2022 …. De verjaardag van mijn vader, de eerste dag zonder hem, hij zou 88 worden …. Ik hoor het geluid van een brievenbus, een kaartje. Een kaartje van Natasja.

Dit kaartje van Natasja symboliseert haar attentheid en zorgvuldigheid. De uitvaarten die Natasja dit jaar heeft begeleidt van zowel mijn moeder als vader hebben veel waarde gehad. Natasja ontzorgt, denkt mee, komt met fijne ideeën, stemt stapsgewijs af en neemt de tijd waarin in korte tijd toch veel georganiseerd moet worden. Een afscheid geeft zoveel meer waarde als dit afscheid een blijvende positieve ervaring is. Haar begeleiding heeft hier zeker aan bijgedragen. Dank

Warme groet,

Frank Rekers

(1/2)

Natasja heeft aan een half woord genoeg.

Soms word je geraakt door een ziekte die je het besef geeft dat alle gegeven tijd je kostbaar is. Juist omdat tijd een kostbaar element was in de laatste levensfase van mijn vrouw Angélique, besloten we dat het tijd was om de wensen van de uitvaart te bespreken. Via via hebben wij een aantal prettige ervaringen vernomen van mensen over Natasja’s manier van werken. Daarom besloot Angélique zelf het voortouw te nemen om het eerste, confronterende contact te leggen. Ondanks de pijnlijke confrontatie voelde alles direct goed aan. Natasja biedt een luisterend oor en heeft een sterk inlevingsvermogen.

Een paar maanden voor het overlijden van Angélique kwam Natasja weer bij ons thuis voor een gesprek. Hierbij deelden we verdrietige momenten, maar ook de mooie verhalen die het leven ons gegeven heeft. Zo kwamen we al snel tot de eerste contouren van de uitvaart waar we een goed gevoel bij hadden. In situaties als deze is het belangrijk om alles te noemen wat je in gedachte hebt, omdat de mogelijkheden binnen een uitvaart soms verder reiken dan je in eerste instantie verwacht had. Zo wilde Angélique geen standaard zwarte rouwauto, maar een lichtblauw volkswagenbusje. Ook dit werd mogelijk gemaakt met de hulp van Natasja.

(2/2)

Na een heerlijke laatste vakantie met het gezin in Spanje, was het tijd om ook de laatste losse eindjes met Natasja te bespreken. Al snel vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Dit gaf Angélique, maar ook de rest van het gezin veel rust. Zo hadden ik en de kinderen na haar overlijden de ruimte voor ons verdriet en waren we niet alleen maar bezig met het regelen van zaken voor de uitvaart.

Op de dag van het overlijden van Angélique was een telefoontje genoeg. Natasja was er om het hele proces, van de dag tot overlijden tot ver daarna, te begeleiden. Natasja begrijpt gevoeligheden die er in families kunnen zijn en weet dit in goede banen te leiden. Zo kon ik samen met Natasja de uitvaart verzorgen zoals Angélique dat wenste. Ook na de begrafenis heeft Natasja op de “moeilijke” momenten iets van haar laten horen. Door haar grote gevoel van betrokkenheid en inlevingsvermogen valt er een enorme last van je schouders af. Haar persoonlijke en niet al te formele benadering hierin is erg prettig.

Lieve Natasja, blijf de bijzondere, warme persoon die je bent en volg je hart!

Liefs, Petra

Natasja heeft de uitvaart perfect begeleid van mijn man en onze vader.
Ze luistert heel goed naar wat je zegt, voelt aan wat je graag wilt en denkt goed mee, zoekt alles tot in de puntjes uit.
De week tussen het sterven en de begrafenis heeft ze veel tijd aan ons gegeven en alles perfect geregeld. Alles verliep naar wens en ook een paar weken na de begrafenis kwam ze nog vragen hoe het nu met ons ging en of alles naar wens verlopen is.
Je hebt het gevoel dat je haar al jaren kent. Het was heel prettig met haar en zou haar aan iedereen aanraden.
Natasja: BEDANKT

Coby Lucas en kinderen

Een vriendin  raadde Natasja aan na het overlijden van onze moeder. We zijn echt blij met dit advies. Natasja combineert het begeleiden van de familie en het regelen van de uitvaart uitstekend. Doordat ze precies voor ogen heeft wat er moet gebeuren, stelt ze de juiste vragen. Hierdoor kon de uitvaart zelfs binnen zes dagen plaatsvinden. Daarnaast is er aandacht voor de persoon tijdens de hele periode en daarna. We ontvingen na afloop van de crematie zelfs houten hartjes met de naam van onze moeder erin gegraveerd. Het gesprek, drie weken na afloop van de crematie met de partner van mijn moeder was zeer fijn. Samenvattend, Natasja is daadkrachtig, waardoor alles soepel liep, en de mens ook begeleidt.

Remko Kooreman

Allereerst wil ik, ook namens de kinderen en kleinkinderen Natasja hartelijk danken voor de uitzonderlijk goede begeleiding bij het afscheid van mijn lieve vrouw, moeder en oma.
Natasja is een goed mens die je figuurlijk maar ook letterlijk bij de hand neemt en je op professionele wijze en met grote betrokkenheid door een woud van al die door jouw bedachte “zorgen” loodst.

Haar inlevingsvermogen, hartelijkheid en zorgzaamheid, getoond tijdens de gehele uitvaart, heeft bij de gehele familie en mijzelf veel respect teweeg gebracht.
Zeker haar persoonlijke benadering en haar gave aan te kunnen voelen wanneer er een duwtje nodig is en wanneer niet, werd enorm gewaardeerd.
Het is een mooi, indrukwekkend en harmonieus afscheid geworden, waar wij met z’n allen, buiten het verdriet, een heel goed gevoel aan hebben overgehouden.

Dank je wel Natasja!
Fam. G. de Wit

Natasja, heeft de uitvaart van onze vader tot in de puntjes verzorgd. Een uitvaart helemaal stijl van onze vader, onconventioneel!. De regie van de uitvaart hebben wij grotendeels in eigen hand genomen en waar nodig heeft Natasja de puntjes op de “I” gezet. Het vervoer van de kist in een camper, de keuze van de kist, de bloemen en de kaart waren niet standaard. Voor Natasja is deze eigen inbreng geen enkel probleem. Natasja heeft een zeer warme persoonlijkheid, haar betrokkenheid en nazorg is bijzonder. Wij kijken dan ook met een goed gevoel terug op de uitvaart van onze vader.

Heel veel dank, I.D.

De hulp en begeleiding van Natasja was geweldig! Ik wilde graag een hele persoonlijke uitvaart voor mijn moeder bij ons in de tuin. Natasja heeft heel veel goede ideeën aangeleverd en waar nodig bijgestuurd en ondersteund. Je hebt bij haar niet het gevoel dat je nummertje zoveel bent en ze denkt echt goed mee.

Bo Moelker

Mijn echtgenoot Reinier, die in mei jl. is overleden en ik hebben twee jaar geleden kennis gemaakt met Natasja. Ze kwam direct over als een heel warme persoonlijkheid en het voelde gelijk goed.
We hebben alle wensen met haar besproken en zij heeft alles keurig uitgewerkt en met ons meegedacht over andere belangrijke zaken die nog aan de orde zouden kunnen komen.
Na het overlijden heeft ze kosten noch moeite bespaard om ons een keurig en waardig afscheid te geven. En dat was het. Ook voor de kleinkinderen was haar niets te veel. Mijn kleinzoon van acht jaar zei nog, ik vind Natasja zo lief. Dat zegt toch genoeg.
Ook na de crematie bleef ze contact houden, wat ik bijzonder plezierig vond.
En voor het bijzetten van de asbus in het graf van zijn moeder, heeft ze zich ook weer volledig ingezet.
Lieve Natasja, heel erg bedankt voor al je goede zorgen, toewijding, bekwaamheid en warmte.
Blijf vooral zo doorgaan met deze waardevolle baan waar je hart ligt. Je kunt zoveel voor de mensen betekenen.
Wij hadden ons geen betere uitvaartbegeleidster kunnen wensen en ik kan iedereen aanraden om door jou de uitvaart te laten verzorgen.

Jantien Leydecker

Als ‘ervaringsdeskundige’ heb ik van nabij kunnen meemaken hoe belangrijk het is iemand naast je te weten die alles op een rijtje zet als er zo’n onherroepelijke gebeurtenis als overlijden heeft plaats gevonden. Er moet zoveel worden geregeld in de korte tijd die er ligt tussen overlijden en afscheid. Regelen kunnen velen die in deze branche werkzaam zijn. Natasja onderscheidt zich door haar vermogen om zich direct thuis te voelen bij de nabestaanden en te begrijpen wat zij in deze situatie nodig hebben. Geen enkele blijk van melodramatiek, van plichtmatig meeleven was bij haar te bespeuren , op subtiele wijze voelde zij met ons mee. Voor ons was dat een periode van verwarring, zij bracht daarin structuur. Voor ons was ook belangrijk dat wij zelf de regie behielden over de wijze waarop we afscheid wilden nemen en daarin keuzes konden maken die recht deden aan de wensen van de overledene. Dan heb je een begeleider nodig voor wie niets onmogelijk was en die in staat is buiten de bestaande lijnen te opereren. Natasja kon het allemaal zonder zich op te dringen of op de voorgrond te treden. Tenslotte, wij waren niet verzekerd maar met haar bescheiden honorarium heeft zij ons tevens geholpen binnen ons budget te blijven. De herinnering is zoet na zo’n moeilijke periode, dankjewel Natasja

 

Familie W. uit Borne

Ik leerde Natasja persoonlijk kennen op 23-07-2020 toen mijn lieve man overleed. Zij heeft mij en mijn zoon en schoondochter bijgestaan en ons alles verteld wat allemaal kon en mogelijk was. Ze was ook zeer betrokken bij de kleinkinderen en had alle aandacht ook voor hen. Helaas mochten er maar 50 mensen bij de uitvaart zijn vanwege corona. Daardoor keken vrienden via een live stream mee en ook zij hebben het als een zeer waardig afscheid ervaren. Ik ben blij dat Natasja ons geholpen heeft met dit alles en nu nog na een jaar heb ik nog steeds contact met deze lieve vrouw. Natasja, bedankt voor alles.

Lidy Ardesch – Hengelo

Ons telefoontje naar Natasja was totaal onverwacht. Er was geen ziektebed of enige andere aanleiding waardoor we dit hadden zien aankomen. Wij waren in het noorden toen het vervelende bericht kwam: mijn man en onze vader was in het buitenland overleden. Natasja bood meteen aan naar ons toe te willen komen om daar de eerste dingen door te spreken.
We hadden haar geadviseerd gekregen van een familielid die ook in deze branche zit. “Ze is heel liefdevol en meelevend, maar kan ook echt doorpakken”. Daar was absoluut niks teveel mee gezegd, want wat hadden wij een warm gevoel bij haar en door alle chaos en geregel heen wist zij iedereen gerust te stellen en te zorgen dat alles echt perfect geregeld was.
Het liefst zouden we de tijd terugdraaien en deze gebeurtenis overslaan. Maar gezien dat alleen een droom is, zijn we zeer, zeer dankbaar dat Natasja werkelijkheid was tijdens ons verdrietige maar prachtige afscheid.

Lieve groetjes, K.W.

(1/2)

Als je een dierbare verliest doorsta je een tijd van pijn en verdriet, waarbij je met je emoties soms geen kant op kunt. Jouw wereld staat even stil en de wereld om je heen draait door. Zo ook bij ons al was het afscheid wel gepland.

Wij hebben de dag voor overlijden een goed en informatief gesprek gehad met Natasja. Wat is het fijn als iemand je bij de hand neemt en je begeleidt op het pad. Ze had oog voor de grote details maar ook voor de zijpaden. We konden nu al in het voren zaken regelen. Dit gaf ons als familie veel rust.

Natasja nam de tijd en niet alles moest tegelijk of op die dag. Het ging voor ons immers allemaal al zo snel.

Voor ons was het heel belangrijk dat we aan de laatste wensen van onze vader, schoonvader en opa konden voldoen, alles zoals hij dit graag wilde. Hij wilde tot het laatst de regie over zijn leven en het overlijden houden. Wij konden hem met behulp van Natasja nu zelfs nog een beetje de regie geven over zijn eigen uitvaart. Hoe mooi, zo waardevol

 

 

(2/2)

Op de dag van de uitvaart vielen alle puzzelstukjes voor ons op de plaats. De dienst zelf, het samenzijn met onze familie, vrienden en buren. En vooral de uitvoering van onze allerlaatste wens voor hem, de rit met de rouwkoets, heeft veel indruk achtergelaten bij ons als familie en aanwezigen. Het was echt een mooi en waardig afscheid voor hem, echt prachtig. En dit gaat ons helpen om nu het verlies en het verdriet een plekje te geven.

Als familie kunnen we alleen maar aangeven dat we heel dankbaar zijn dat Natasja van Boom Afscheidszorg dit echt tot in perfectie heeft geregeld en het ook echt met zo veel gevoel heeft gedaan.

Het stapje meer, zelfs de route van de rouwkoets heeft ze gereden, om maar niets aan het toeval over te laten. Haar rust, het respect, je wensen gewoon uit te mogen spreken en het meedenken daarin van haar kant. Zelfs de polissen heeft ze voor ons uitgezocht. Zo fijn dat ze dit voor ons regelde.

Mocht je in een situatie komen dat je een uitvaartbegeleider nodig hebt of gewoon vragen hebben over je uitvaart aarzel dan niet om Boom Afscheidszorg uit Borne te bellen. Daarmee ben je echt verzekerd dat je dierbare niet alleen een mooi maar ook een waardig afscheid krijgt.

Natasja, nogmaals bedankt!

 

Familie Hazewinkel

Natasja hebben we als een warm persoon ervaren tijdens de voorbereiding naar de uitvaart van onze vader, schoonvader en opa.
Natasja is iemand die echt met je mee denkt! Ze heeft ons veel tips gegeven waar we heel veel aan hadden en de begeleiding naar de kinderen toe was super. Ze heeft alle tijd voor ons genomen en dat vonden we heel fijn.
Niets was te gek eigenlijk. Zelfs een aanpassing in de dienst tijdens de crematie die nog nooit was gedaan (ook niet bij het crematorium) heeft ze kunnen regelen voor ons!
Ook na de uitvaart hebben we nog af en toe contact gehad en dit hebben we als zeer aangenaam ervaren. Al met al echt een hele fijne ervaring!

Familie Van den Dolder

We wisten meteen dat we gebruik wilde maken van de deskundigheid, betrouwbaarheid, betrokkenheid en zorgzaamheid van Boom afscheidszorg. Aan alles wordt gedacht ook als mooie dierbare herinnering voor later. Een vingerafdruk, hoe mooi en uniek kan het zijn. Voor, tijdens en nog tot lang na het overlijden is en blijft ze betrokken. We dragen haar als persoon een warm hart toe. Natasja is een vrouw met een luisterend oor en het hart op de juiste plaats. Niets is haar te veel gevraagd. Lieve Natasja blijf dit vooral zo volhouden, dat maakt jou bijzonder en onderscheidend!

Lieve groet familie Heuvel-Borghuis

Natasja heeft er voor gezorgd dat we op een hele fijne manier afscheid hebben kunnen nemen van onze vader en daar zijn we heel dankbaar voor. Ze denkt mee, komt met goede ideeën en alles is tot in de puntjes verzorgd. Haar persoonlijke benadering en oog voor kleine details is echt top.

Kortom  .

Roy en Anita Eggert

In een moeilijke tijd waarin we afscheid moesten nemen van mijn vrouw, moeder en schoonmoeder was er Natasja van Boom afscheidszorg.

Wat een ontzettende lieve vrouw die haar werk doet met haar hart. Wat zijn wij haar dankbaar.

Ze helpt je overal bij, geeft adviezen en je kunt dag en nacht contact met haar opnemen. Voor ons werd een verdrietig afscheid een heel mooi afscheid. Alles was zo mooi geregeld en we kijken met een goed gevoel terug. Afscheid nemen is niet fijn, maar iets wat tot in de puntjes geregeld is  maakt het afscheid nemen draaglijker. Alles is zo gegaan zoals mijn moeder het had gewild.

We zijn Natasja zo dankbaar, omdat het niet iets zakelijks is, maar menselijks. Het is een moeilijke tijd maar Natasja maakt het draaglijker.

Helaas is mijn vader, schoonvader ook ziek, maar mocht de tijd daar zijn nemen we zeer zeker weer contact op met Boom afscheidszorg.

Natasja nogmaals bedankt voor alles. Je bent een prachtmens.

Lieve groetjes Johan, Isabelle en Xander