Ervaringen

Leven doe je op je eigen manier, afscheid nemen ook.

De families die ik mocht begeleiden gaven op hun eigen unieke manier vorm aan het afscheid van hun dierbare. Hun ervaringen over mijn begeleiding deel ik graag hier.

Ervaringen van nabestaanden:

27 augustus 2022 …. De verjaardag van mijn vader, de eerste dag zonder hem, hij zou 88 worden …. Ik hoor het geluid van een brievenbus, een kaartje. Een kaartje van Natasja.

Dit kaartje van Natasja symboliseert haar attentheid en zorgvuldigheid. De uitvaarten die Natasja dit jaar heeft begeleidt van zowel mijn moeder als vader hebben veel waarde gehad. Natasja ontzorgt, denkt mee, komt met fijne ideeën, stemt stapsgewijs af en neemt de tijd waarin in korte tijd toch veel georganiseerd moet worden. Een afscheid geeft zoveel meer waarde als dit afscheid een blijvende positieve ervaring is. Haar begeleiding heeft hier zeker aan bijgedragen. Dank

Warme groet,

Frank Rekers

(1/2)

Natasja heeft aan een half woord genoeg.

Soms word je geraakt door een ziekte die je het besef geeft dat alle gegeven tijd je kostbaar is. Juist omdat tijd een kostbaar element was in de laatste levensfase van mijn vrouw Angélique, besloten we dat het tijd was om de wensen van de uitvaart te bespreken. Via via hebben wij een aantal prettige ervaringen vernomen van mensen over Natasja’s manier van werken. Daarom besloot Angélique zelf het voortouw te nemen om het eerste, confronterende contact te leggen. Ondanks de pijnlijke confrontatie voelde alles direct goed aan. Natasja biedt een luisterend oor en heeft een sterk inlevingsvermogen.

Een paar maanden voor het overlijden van Angélique kwam Natasja weer bij ons thuis voor een gesprek. Hierbij deelden we verdrietige momenten, maar ook de mooie verhalen die het leven ons gegeven heeft. Zo kwamen we al snel tot de eerste contouren van de uitvaart waar we een goed gevoel bij hadden. In situaties als deze is het belangrijk om alles te noemen wat je in gedachte hebt, omdat de mogelijkheden binnen een uitvaart soms verder reiken dan je in eerste instantie verwacht had. Zo wilde Angélique geen standaard zwarte rouwauto, maar een lichtblauw volkswagenbusje. Ook dit werd mogelijk gemaakt met de hulp van Natasja.

(2/2)

Na een heerlijke laatste vakantie met het gezin in Spanje, was het tijd om ook de laatste losse eindjes met Natasja te bespreken. Al snel vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Dit gaf Angélique, maar ook de rest van het gezin veel rust. Zo hadden ik en de kinderen na haar overlijden de ruimte voor ons verdriet en waren we niet alleen maar bezig met het regelen van zaken voor de uitvaart.

Op de dag van het overlijden van Angélique was een telefoontje genoeg. Natasja was er om het hele proces, van de dag tot overlijden tot ver daarna, te begeleiden. Natasja begrijpt gevoeligheden die er in families kunnen zijn en weet dit in goede banen te leiden. Zo kon ik samen met Natasja de uitvaart verzorgen zoals Angélique dat wenste. Ook na de begrafenis heeft Natasja op de “moeilijke” momenten iets van haar laten horen. Door haar grote gevoel van betrokkenheid en inlevingsvermogen valt er een enorme last van je schouders af. Haar persoonlijke en niet al te formele benadering hierin is erg prettig.

Lieve Natasja, blijf de bijzondere, warme persoon die je bent en volg je hart!

Liefs, Petra

Natasja heeft de uitvaart perfect begeleid van mijn man en onze vader.
Ze luistert heel goed naar wat je zegt, voelt aan wat je graag wilt en denkt goed mee, zoekt alles tot in de puntjes uit.
De week tussen het sterven en de begrafenis heeft ze veel tijd aan ons gegeven en alles perfect geregeld. Alles verliep naar wens en ook een paar weken na de begrafenis kwam ze nog vragen hoe het nu met ons ging en of alles naar wens verlopen is.
Je hebt het gevoel dat je haar al jaren kent. Het was heel prettig met haar en zou haar aan iedereen aanraden.
Natasja: BEDANKT

Coby Lucas en kinderen

Een vriendin  raadde Natasja aan na het overlijden van onze moeder. We zijn echt blij met dit advies. Natasja combineert het begeleiden van de familie en het regelen van de uitvaart uitstekend. Doordat ze precies voor ogen heeft wat er moet gebeuren, stelt ze de juiste vragen. Hierdoor kon de uitvaart zelfs binnen zes dagen plaatsvinden. Daarnaast is er aandacht voor de persoon tijdens de hele periode en daarna. We ontvingen na afloop van de crematie zelfs houten hartjes met de naam van onze moeder erin gegraveerd. Het gesprek, drie weken na afloop van de crematie met de partner van mijn moeder was zeer fijn. Samenvattend, Natasja is daadkrachtig, waardoor alles soepel liep, en de mens ook begeleidt.

Remko Kooreman

Allereerst wil ik, ook namens de kinderen en kleinkinderen Natasja hartelijk danken voor de uitzonderlijk goede begeleiding bij het afscheid van mijn lieve vrouw, moeder en oma.
Natasja is een goed mens die je figuurlijk maar ook letterlijk bij de hand neemt en je op professionele wijze en met grote betrokkenheid door een woud van al die door jouw bedachte “zorgen” loodst.

Haar inlevingsvermogen, hartelijkheid en zorgzaamheid, getoond tijdens de gehele uitvaart, heeft bij de gehele familie en mijzelf veel respect teweeg gebracht.
Zeker haar persoonlijke benadering en haar gave aan te kunnen voelen wanneer er een duwtje nodig is en wanneer niet, werd enorm gewaardeerd.
Het is een mooi, indrukwekkend en harmonieus afscheid geworden, waar wij met z’n allen, buiten het verdriet, een heel goed gevoel aan hebben overgehouden.

Dank je wel Natasja!
Fam. G. de Wit

Natasja, heeft de uitvaart van onze vader tot in de puntjes verzorgd. Een uitvaart helemaal stijl van onze vader, onconventioneel!. De regie van de uitvaart hebben wij grotendeels in eigen hand genomen en waar nodig heeft Natasja de puntjes op de “I” gezet. Het vervoer van de kist in een camper, de keuze van de kist, de bloemen en de kaart waren niet standaard. Voor Natasja is deze eigen inbreng geen enkel probleem. Natasja heeft een zeer warme persoonlijkheid, haar betrokkenheid en nazorg is bijzonder. Wij kijken dan ook met een goed gevoel terug op de uitvaart van onze vader.

Heel veel dank, I.D.

De hulp en begeleiding van Natasja was geweldig! Ik wilde graag een hele persoonlijke uitvaart voor mijn moeder bij ons in de tuin. Natasja heeft heel veel goede ideeën aangeleverd en waar nodig bijgestuurd en ondersteund. Je hebt bij haar niet het gevoel dat je nummertje zoveel bent en ze denkt echt goed mee.

Bo Moelker

Mijn echtgenoot Reinier, die in mei jl. is overleden en ik hebben twee jaar geleden kennis gemaakt met Natasja. Ze kwam direct over als een heel warme persoonlijkheid en het voelde gelijk goed.
We hebben alle wensen met haar besproken en zij heeft alles keurig uitgewerkt en met ons meegedacht over andere belangrijke zaken die nog aan de orde zouden kunnen komen.
Na het overlijden heeft ze kosten noch moeite bespaard om ons een keurig en waardig afscheid te geven. En dat was het. Ook voor de kleinkinderen was haar niets te veel. Mijn kleinzoon van acht jaar zei nog, ik vind Natasja zo lief. Dat zegt toch genoeg.
Ook na de crematie bleef ze contact houden, wat ik bijzonder plezierig vond.
En voor het bijzetten van de asbus in het graf van zijn moeder, heeft ze zich ook weer volledig ingezet.
Lieve Natasja, heel erg bedankt voor al je goede zorgen, toewijding, bekwaamheid en warmte.
Blijf vooral zo doorgaan met deze waardevolle baan waar je hart ligt. Je kunt zoveel voor de mensen betekenen.
Wij hadden ons geen betere uitvaartbegeleidster kunnen wensen en ik kan iedereen aanraden om door jou de uitvaart te laten verzorgen.

Jantien Leydecker

Als ‘ervaringsdeskundige’ heb ik van nabij kunnen meemaken hoe belangrijk het is iemand naast je te weten die alles op een rijtje zet als er zo’n onherroepelijke gebeurtenis als overlijden heeft plaats gevonden. Er moet zoveel worden geregeld in de korte tijd die er ligt tussen overlijden en afscheid. Regelen kunnen velen die in deze branche werkzaam zijn. Natasja onderscheidt zich door haar vermogen om zich direct thuis te voelen bij de nabestaanden en te begrijpen wat zij in deze situatie nodig hebben. Geen enkele blijk van melodramatiek, van plichtmatig meeleven was bij haar te bespeuren , op subtiele wijze voelde zij met ons mee. Voor ons was dat een periode van verwarring, zij bracht daarin structuur. Voor ons was ook belangrijk dat wij zelf de regie behielden over de wijze waarop we afscheid wilden nemen en daarin keuzes konden maken die recht deden aan de wensen van de overledene. Dan heb je een begeleider nodig voor wie niets onmogelijk was en die in staat is buiten de bestaande lijnen te opereren. Natasja kon het allemaal zonder zich op te dringen of op de voorgrond te treden. Tenslotte, wij waren niet verzekerd maar met haar bescheiden honorarium heeft zij ons tevens geholpen binnen ons budget te blijven. De herinnering is zoet na zo’n moeilijke periode, dankjewel Natasja

 

Familie W. uit Borne

Ik leerde Natasja persoonlijk kennen op 23-07-2020 toen mijn lieve man overleed. Zij heeft mij en mijn zoon en schoondochter bijgestaan en ons alles verteld wat allemaal kon en mogelijk was. Ze was ook zeer betrokken bij de kleinkinderen en had alle aandacht ook voor hen. Helaas mochten er maar 50 mensen bij de uitvaart zijn vanwege corona. Daardoor keken vrienden via een live stream mee en ook zij hebben het als een zeer waardig afscheid ervaren. Ik ben blij dat Natasja ons geholpen heeft met dit alles en nu nog na een jaar heb ik nog steeds contact met deze lieve vrouw. Natasja, bedankt voor alles.

Lidy Ardesch – Hengelo

Ons telefoontje naar Natasja was totaal onverwacht. Er was geen ziektebed of enige andere aanleiding waardoor we dit hadden zien aankomen. Wij waren in het noorden toen het vervelende bericht kwam: mijn man en onze vader was in het buitenland overleden. Natasja bood meteen aan naar ons toe te willen komen om daar de eerste dingen door te spreken.
We hadden haar geadviseerd gekregen van een familielid die ook in deze branche zit. “Ze is heel liefdevol en meelevend, maar kan ook echt doorpakken”. Daar was absoluut niks teveel mee gezegd, want wat hadden wij een warm gevoel bij haar en door alle chaos en geregel heen wist zij iedereen gerust te stellen en te zorgen dat alles echt perfect geregeld was.
Het liefst zouden we de tijd terugdraaien en deze gebeurtenis overslaan. Maar gezien dat alleen een droom is, zijn we zeer, zeer dankbaar dat Natasja werkelijkheid was tijdens ons verdrietige maar prachtige afscheid.

Lieve groetjes, K.W.

(1/2)

Als je een dierbare verliest doorsta je een tijd van pijn en verdriet, waarbij je met je emoties soms geen kant op kunt. Jouw wereld staat even stil en de wereld om je heen draait door. Zo ook bij ons al was het afscheid wel gepland.

Wij hebben de dag voor overlijden een goed en informatief gesprek gehad met Natasja. Wat is het fijn als iemand je bij de hand neemt en je begeleidt op het pad. Ze had oog voor de grote details maar ook voor de zijpaden. We konden nu al in het voren zaken regelen. Dit gaf ons als familie veel rust.

Natasja nam de tijd en niet alles moest tegelijk of op die dag. Het ging voor ons immers allemaal al zo snel.

Voor ons was het heel belangrijk dat we aan de laatste wensen van onze vader, schoonvader en opa konden voldoen, alles zoals hij dit graag wilde. Hij wilde tot het laatst de regie over zijn leven en het overlijden houden. Wij konden hem met behulp van Natasja nu zelfs nog een beetje de regie geven over zijn eigen uitvaart. Hoe mooi, zo waardevol

 

 

(2/2)

Op de dag van de uitvaart vielen alle puzzelstukjes voor ons op de plaats. De dienst zelf, het samenzijn met onze familie, vrienden en buren. En vooral de uitvoering van onze allerlaatste wens voor hem, de rit met de rouwkoets, heeft veel indruk achtergelaten bij ons als familie en aanwezigen. Het was echt een mooi en waardig afscheid voor hem, echt prachtig. En dit gaat ons helpen om nu het verlies en het verdriet een plekje te geven.

Als familie kunnen we alleen maar aangeven dat we heel dankbaar zijn dat Natasja van Boom Afscheidszorg dit echt tot in perfectie heeft geregeld en het ook echt met zo veel gevoel heeft gedaan.

Het stapje meer, zelfs de route van de rouwkoets heeft ze gereden, om maar niets aan het toeval over te laten. Haar rust, het respect, je wensen gewoon uit te mogen spreken en het meedenken daarin van haar kant. Zelfs de polissen heeft ze voor ons uitgezocht. Zo fijn dat ze dit voor ons regelde.

Mocht je in een situatie komen dat je een uitvaartbegeleider nodig hebt of gewoon vragen hebben over je uitvaart aarzel dan niet om Boom Afscheidszorg uit Borne te bellen. Daarmee ben je echt verzekerd dat je dierbare niet alleen een mooi maar ook een waardig afscheid krijgt.

Natasja, nogmaals bedankt!

 

Familie Hazewinkel

Natasja hebben we als een warm persoon ervaren tijdens de voorbereiding naar de uitvaart van onze vader, schoonvader en opa.
Natasja is iemand die echt met je mee denkt! Ze heeft ons veel tips gegeven waar we heel veel aan hadden en de begeleiding naar de kinderen toe was super. Ze heeft alle tijd voor ons genomen en dat vonden we heel fijn.
Niets was te gek eigenlijk. Zelfs een aanpassing in de dienst tijdens de crematie die nog nooit was gedaan (ook niet bij het crematorium) heeft ze kunnen regelen voor ons!
Ook na de uitvaart hebben we nog af en toe contact gehad en dit hebben we als zeer aangenaam ervaren. Al met al echt een hele fijne ervaring!

Familie Van den Dolder

Op 16 oktober 2018 heeft Natasja de uitvaart van onze dochter Annemarie geregeld.  Haar begeleiding bij het afscheid van Annemarie was zeer betrokken en werd door ons uitermate gewaardeerd. Je gaf ons het gevoel dat je er altijd voor ons was. Met name afscheid nemen van een kind doet zeer veel pijn maar er moeten nou eenmaal formaliteiten worden verricht. Altijd een luisterend oor en ondersteunend waar nodig maar nooit opdringerig. Het aandenken dat jij ons gaf is een blijvende herinnering.

Familie Franke

We wisten meteen dat we gebruik wilde maken van de deskundigheid, betrouwbaarheid, betrokkenheid en zorgzaamheid van Boom afscheidszorg. Aan alles wordt gedacht ook als mooie dierbare herinnering voor later. Een vingerafdruk, hoe mooi en uniek kan het zijn. Voor, tijdens en nog tot lang na het overlijden is en blijft ze betrokken. We dragen haar als persoon een warm hart toe. Natasja is een vrouw met een luisterend oor en het hart op de juiste plaats. Niets is haar te veel gevraagd. Lieve Natasja blijf dit vooral zo volhouden, dat maakt jou bijzonder en onderscheidend!

Lieve groet familie Heuvel-Borghuis

Natasja heeft er voor gezorgd dat we op een hele fijne manier afscheid hebben kunnen nemen van onze vader en daar zijn we heel dankbaar voor. Ze denkt mee, komt met goede ideeën en alles is tot in de puntjes verzorgd. Haar persoonlijke benadering en oog voor kleine details is echt top.

Kortom  .

Roy en Anita Eggert

Dag Natasja,

Bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor de perfecte en professionele begeleiding van de uitvaart van mijn moeder.

Het ontbrak werkelijk aan niets.

De bemiddeling tussen mijn zus en mij kreeg je er als kadootje bij……

Met hartelijke groet,

Jan van Hummel te Losser

16 mei 2019 heeft Natasja de uitvaart van mijn man, onze vader en opa geregeld.

Wij vinden Natasja een warm, rustig, zorgzaam en een hartelijk persoon.

De zorg en belangstelling voor alles was goed en gemoedelijk, ze neemt de tijd en stelt dingen voor waar je zelf niet aan denkt.

De condoleance thuis en de uitvaart zelf daar kregen wij zelfs complimenten over!

Ook de nazorg is erg warm van Natasja, een lieve kaart op de dag dat mijn man jarig zou zijn geweest Rond de feestdagen en een jaar na de uitvaart kregen we een mooi aandenken, wat zeer gewaardeerd werd en nog nooit gehoord dat iemand zo iets doet.

Wij zouden Natasja zeker aanbevelen bij anderen, zij geeft je een ontspannen gevoel in deze moeilijke tijd.

Familie Wolsink

Enschede

In een moeilijke tijd waarin we afscheid moesten nemen van mijn vrouw, moeder en schoonmoeder was er Natasja van Boom afscheidszorg.

Wat een ontzettende lieve vrouw die haar werk doet met haar hart. Wat zijn wij haar dankbaar.

Ze helpt je overal bij, geeft adviezen en je kunt dag en nacht contact met haar opnemen. Voor ons werd een verdrietig afscheid een heel mooi afscheid. Alles was zo mooi geregeld en we kijken met een goed gevoel terug. Afscheid nemen is niet fijn, maar iets wat tot in de puntjes geregeld is  maakt het afscheid nemen draaglijker. Alles is zo gegaan zoals mijn moeder het had gewild.

We zijn Natasja zo dankbaar, omdat het niet iets zakelijks is, maar menselijks. Het is een moeilijke tijd maar Natasja maakt het draaglijker.

Helaas is mijn vader, schoonvader ook ziek, maar mocht de tijd daar zijn nemen we zeer zeker weer contact op met Boom afscheidszorg.

Natasja nogmaals bedankt voor alles. Je bent een prachtmens.

Lieve groetjes Johan, Isabelle en Xander