Mijn afscheid

Bespreek je afscheid en je uitvaart. Daarvoor hoeft niet eens een aanleiding te zijn. Ik hoor regelmatig dat nabestaanden geen idee hebben van de uitvaartwensen van hun dierbare overledene. Het is aan te bevelen je wensen over hoe je afscheid eruit zou moeten zien vast te leggen. Dit neemt veel druk weg bij je nabestaanden. Zo hoeven zij zich geen zorgen te maken over allerlei praktische zaken waarover een beslissing moet worden genomen. Het voorkomt onenigheid. Je nabestaanden hebben zo meer ruimte om zich bezig te houden met hun emoties, verdriet en rouw.

Afscheid hoort bij het leven

Je regelt altijd alles tot in de puntjes. Maar hoe zit dat met je afscheid? Er zijn veel zaken die je vooraf al kunt bepalen. Zo ontlast je je nabestaanden in een verdrietige tijd. Je kunt bijvoorbeeld nu al je eigen uitvaartbegeleider kiezen, je voorkeur voor cremeren of (natuur)begraven aangeven  of je verzekeringspolissen goed documenteren. Veel vragen krijg ik altijd over de kosten van een uitvaart. Je wilt je nabestaanden niet met zorgen om financiën door je crematie of begrafenis achter laten. Het is goed om nu al een beeld te krijgen van de uitgaven die je nabestaanden te wachten staan. Ik kan je nu al een kostenindicatie afgeven aan de hand van je wensen waarbij je een globale en transparante begroting krijgt van de uitvaartkosten. Hiervoor ga ik graag vrijblijvend met je in gesprek. Uiteraard helemaal kosteloos. Je mag me bellen voor een afspraak: 06-22999396.

Neem contact op

Mijn afscheidsgids

Leven doe je op je eigen manier, afscheid nemen ook

Leg je wensen vast. Dat is fijn en prettig voor je nabestaanden. Deze wensen kun je vastleggen in deze Mijn afscheidsgids. Deze gids leidt je stap voor stap langs verschillende mogelijkheden die bij een afscheid aan de orde komen. Misschien staan er onderwerpen in waarover je nu nog niet wilt nadenken of kunt beslissen. Dat gedeelte laat je dan open, waarbij je aangeeft dat je nabestaanden de keuze mogen maken.

Vertel je naasten dat je deze afscheidsgids hebt ingevuld en waar ze deze kunnen vinden. Het is handig dat je deze samen met een actuele adressenlijst, eventueel trouwboekje en polissen van uitvaart-of levensverzekeringen bewaart, zodat je nabestaanden alles makkelijk kunnen vinden wanneer dat nodig is. Mocht je hulp nodig hebben bij het invullen van deze gids dan maak ik graag een afspraak voor een persoonlijk gesprek waarin ik je nog meer kan vertellen over de verschillende mogelijkheden. Ook hier weer geldt: geheel kosteloos en ongeacht waar je verzekerd bent.

Je kunt Mijn afscheidsgids gratis aanvragen door mij een e-mail– of whatsappbericht te sturen of te bellen naar: 06-22999396. Je kunt de gids ook online invullen in deze pdf. Dit is duurzamer en ook makkelijker te wijzigen wanneer je toch op andere gedachten komt.