Boekrecensie: Het leven gaat over rozen

Augustus 2021

Het leven gaat over rozen 
Geschreven door: Simone Busscher

In mijn werk hoor ik veel levens(einde)verhalen. Allen eigen en uniek. Vaak ook, door verschillende familieleden, anders beleefd. Ze raken me keer op keer. Zo ook het verhaal van Simone en de zeven andere verhalen uit het door haar geschreven boek Het leven gaat over rozen. Authentieke verhalen met als gemeenschappelijke overeenkomst het overlijden van beide ouders. Verhalen die puur en vanuit het hart zijn verteld en ook zo door Simone geschreven zijn. Dit raakt je als lezer. Na ieder verhaal duurde het even voor ik aan een volgend verhaal kon beginnen…

Alle verhalen vertellen de route naar het afscheid toe. Voor de één lang en intens en voor de ander geheel onverwacht. En hoe gaan ze met dit gegeven verder? Wat hebben ze hiervan geleerd en wat nemen ze mee in hun verdere leven?

Mooi om te lezen dat het ervaren van rouw voor iedereen anders is. Ik vertel altijd aan mijn families dat er geen goed of fout rouwen is, geen tijd aan verbonden is. Rouwen is een werkwoord. Iedereen ervaart verlies op zijn/haar eigen manier dus ook je reactie op het verlies is uniek. Vaak denken mensen dat het na een bepaalde tijd ‘over en verwerkt’ moet zijn. Er is echter géén eindtijd voor rouwen. Het verlies verweeft zich in je leven is mijn persoonlijke mening. Wanneer je rouwt heb je lief gehad en de liefde is duidelijk herkenbaar in de verhalen.

Het verrijkt je op vele manieren!

Dank je wel Simone voor het laten uitkomen van jouw droom.

Liefdevolle groet van Natasja Kroese/Boom afscheidszorg