December, niet voor iedereen een feestelijke afsluiting

December 2020

liefde per post - boom afscheidszorgDecember is gevuld met vele feestdagen. Maar niet voor iedereen voelen deze dagen even feestelijk. Misschien bent u een dierbare verloren het afgelopen jaar en is dit de eerste decembermaand zonder hem of haar. Corona maakt dat we niet zo bij elkaar kunnen zijn als dat we dat de afgelopen jaren gewend waren. Een andere beleving van deze dagen is een feit. We zoeken een manier om, op afstand, toch bij elkaar te zijn.

Eerste keer

Ik weet nog goed hoe de eerste kerst zonder mijn schoonmoeder voelde. Destijds werkten mijn man en ik nog in de horeca maar we vonden altijd een moment om even naar haar toe te gaan. Dat hoefde nu niet en voelde heel incompleet. Haar laatste kerstkaart aan ons hebben we nog steeds. Toen ze die verstuurde wisten we nog niet dat we haar de volgende kerst moesten missen…

Rouwpost

Rouwpost versturen in december vergt wat extra aandacht. Samen met de familie zorg ik ervoor dat de rouwpost in speciale enveloppen gaat en lever ik persoonlijk af bij een postkantoor of ze worden op zondagavond bij mij thuis opgehaald zodat de kaart op maandag bezorgd kan worden. Rouwpost wordt ook in december de volgende dag bezorgd.

Het hele jaar door gelden de volgende voorwaarden voor rouwpost.

  • De enveloppen moeten voorzien zijn van een rouwrand
  • De enveloppen moeten voorzien zijn van een rouwzegel
  • De enveloppen moeten aangeboden worden in een speciale verzendenvelop

Dat de kaart, juist in december, op tijd aankomt is van groot belang. Door de feestdagen missen we een aantal bezorgdagen wat maakt dat er soms wat extra snelheid geboden is bij het versturen van de kaart.

Een kaartje..

Ik houd van kaarten schrijven, het hele jaar door. Weten dat er aan je gedacht wordt is juist deze maand heel fijn. Ik wens iedereen warmte, licht, een beetje hoop en wat liefde met de post toe.

Warme december groet,

Natasja Kroese

Boomafscheidszorg
www.boomafscheidszorg.nl