December, niet voor iedereen een feestmaand..

December 2018

De maand december is gevuld met vele feestdagen. Maar niet voor iedereen voelen deze dagen even feestelijk. Misschien bent u een dierbare verloren het afgelopen jaar en is dit de eerste decembermaand zonder hem  of haar. Of er gaat u iemand ontvallen de komende maand. Mijn schoonmoeder overleed in november. Naast de feestdagen is haar geboortedag ook in december. De eerste kerst waarbij we normaliter van haar gezelligheid en heerlijke kookkunsten genoten moest een nieuwe invulling krijgen… Ieder jaar halen we herinneringen op en smullen we in gedachten van haar heerlijke recepten. De recepten hebben we nog maar zo lekker als mijn lieve schoonmoeder, Addie Boom, ze maakte is ons niet gelukt.

Ieder jaar stuur ik kerstkaarten. Bij het openen van mijn adressenboekje om kerstkaarten te versturen staat nog steeds haar naam. De kaart die we een jaar voor haar overlijden van haar kregen krijgt ieder jaar weer een ereplaatsje. Zo blijft zij voor ons in deze maand bij ons.

Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om ook in december een kaart met een persoonlijke boodschap te ontvangen. Weten dat er aan je gedacht wordt. Wat warmte, licht, een beetje hoop en wat liefde met de post. Een kleine moeite die enorm door de familie wordt gewaardeerd.

Ik sluit dit blog dan ook graag af met een kort gedicht van Martin Gijzemijter:

December zou jij graag vergeten,

totdat het leven naar je lacht.

Juist daarom laat ik je weten:

er wordt aan je gedacht.

 

Een warme decembergroet,

Natasja Kroese
Boom afscheidszorg