Even een boodschapje…

November 2018

Op een zaterdagochtend fiets ik naar het dorp voor de laatste weekendboodschappen. Zodra ik van de fiets stap tref ik bekenden. Gezellig, eventjes een praatje maken. Als snel komt het gesprek op de  nieuwe weg ik nu bewandel. Enthousiasme, maar ook vragen. Of ik even tijd heb voor wat prangende vragen. Daar maak ik natuurlijk even tijd voor

Ik luister naar zijn wensen. Door het levensverhaal van meneer en de ervaringen bij andere overlijdens worden de wensen steeds duidelijker. Ik geef tips en adviezen over de mogelijkheden en voorzichtig wordt er gebladerd in de door mij meegenomen boeken. Hierin staan meerdere
voorbeelden van o.a. rouwkaarten en kisten. Wat een keuze in rouwkaarten is er toch, de één nog mooier dan de ander. Ook bij een kist zijn er zoveel opties, met daarnaast ook de mogelijkheid om te kiezen voor rieten manden of een wade met opbaarplank. Ik noteer de voorlopige wensen van meneer. Mocht hij het in de toekomst toch anders willen, dan is dit uiteraard geen enkel probleem. Dan pas ik het gewoon weer aan.

Mocht één van hun beiden komen te overlijden kunnen ze mij dan altijd bellen ongeacht het tijdstip?
Ik ben 24/7 bereikbaar. Echt waar! Het komt voor dat ik niet in de gelegenheid ben de telefoon te beantwoorden. Voor dit soort momenten schakel ik de telefoon door naar een collega. Zij staat u dan te woord en in overleg worden de eerste afspraken gemaakt.

Na overlijden willen ze graag naar een uitvaartcentrum/aula. Welke is van jou?
Nou,  ik heb geen uitvaartcentrum/aula. Gelukkig is er voldoende keus. Dit kan in Borne maar ook in de omliggende plaatsen. Maak de keuze op basis van uw gevoel of ga er eens een kijkje nemen of het echt zo goed voelt als u denkt. Wat uw wens ook is, ik kan daar als zelfstandig en onafhankelijk uitvaartbegeleider de gewenste faciliteiten afhuren.

Nog een laatste vraag dan. Hoe zit dat met onze verzekering? Kan dat allemaal wel?
U bent altijd vrij om uw eigen uitvaartbegeleider te kiezen, ongeacht waar u verzekerd bent! Uiteraard bellen we na overlijden samen de verzekeringsmaatschappij om ze daarvan op de hoogte te stellen zodat zij de uitkering van de verzekering in gang kunnen zetten.

Zorg voor een uitvaartbegeleider die bij u past en waar u een goed gevoel over heeft.

We nemen afscheid. We wensen elkaar een heel plezierig weekend en ze hopen me gewoon weer in het dorp tegen het lijf te lopen een volgende keer dat we elkaar zien. Ik geef ze mijn kaartje voor het geval ze me op een andere manier nodig hebben of willen spreken.

Dit soort gesprekken overkomen me wel vaker (in het dorp, bij de bakker of op een verjaardag) en ik vind het fijn om duidelijkheid te kunnen geven.

Dat daardoor het boodschappen halen wat langer duurt…..