De onderstaande exposanten staan u op de inspiratiefair graag te woord:

‘Ieder nestje is anders’ wil mensen de gelegenheid geven hun eigen, mooie en waardevolle momenten in het leven op te tekenen. Dit kan bijvoorbeeld een huwelijk zijn of een huwelijksjubileum. Maar het kan ook een verhaal zijn dat terugblikt en bedoeld is voor het nageslacht. Uw verhaal wordt in een fraai vormgegeven boekwerkje uitgegeven, compleet met uw dierbaarste foto’s. “Ieder nestje is anders” verwijst naar het unieke verhaal van mensen.

https://vanatoto.com/

As Creations is ontstaan uit liefde van Angela voor haar oma. Zij is vroeg overleden en Angela had een deel van haar as na haar crematie in een zwarte kille urn op de vensterbank staan. Ik dacht ik heb haar thuis maar toch voelt het zo ver en niet tastbaar. Ik heb in mijn leven al veel schilderijen gemaakt en daarom was de stap om een as-schilderij te maken een goede keuze. Tijdens het maken van dit schilderij voelde ik een sterke verbintenis en gevoel van eeuwig leven. Ik vind het fijn om naar dit schilderij te kijken en haar dichtbij mij te voelen om haar zo voor altijd door te laten leven en haar te herinneren zoals ze altijd was. Ook is het fijn om dat als je het wil het kunt delen met je naasten maar ook als je het niet wil delen er toch van kan genieten. Mijn oma was een warme vrouw en ik voel die warmte elke keer weer als ik naar haar as-schilderij kijk. Ik wil dit warme gevoel delen omdat het gemis vaak zo groot is en dit je naaste toch weer een beetje dichtbij je te hebben. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk met de as na een crematie, wij bieden vele mogelijkheden om de as zo mooi mogelijk te verwerken in onze as-schilderijen, as-sieraden, memorie hearts, stars en memorie/herdenkings boxen.

www.ascreations.nl

Een nieuwe natuurlijke manier van opbaren.

Als een dierbare overleden is, wil je als nabestaande graag nog respectvol afscheid kunnen nemen. Het helpt nabestaanden in een rouwproces wanneer het lichaam tijdens de opbaring zo natuurlijk en herkenbaar mogelijk blijft. In Nederland zijn er twee gangbare methoden om een overledene te conserveren: door middel van een koelplaat en thanatopraxie. Daar is nu een geheel nieuwe methode bijgekomen; de Bio Sac 200. Een methode die geheel natuurlijk is, zonder grote ingrepen uit te voeren is en het lichaam van de overledene op kamertemperatuur houdt.

http://kooijmanconserfilenature.com/

Natuurlijk herdenken met de Bios Urn™

Wat doen we met de as van de overledene? Een logische vraag als er na de vier weken bewaartermijn de ashouder vanuit het crematorium wordt afgeleverd. Een duurzame, biologisch afbreekbare herinnering aan de overledene is dan een steeds meer voor de hand liggend.

Wij bieden u met de Bios Urn™ de mogelijkheid om uzelf of uw dierbare voort te laten leven als een mooie boom of heester. Elk jaar in uw tuin of in het gebied waar u of uw dierbare veel kwam, een natuurlijk aandenken. Een boom of heester die gegroeid is met de vruchtbare as van u of van uw dierbare als voedingsbodem De cirkel is rond.

https://www.levennahetleven.nl/

Bloembinding is gespecialiseerd in het maken van rouw- en herinneringsbloemwerk, waarbij persoonlijke benadering en uw wensen voorop staan. Denk hierbij aan het toevoegen van persoonlijke eigendommen, speciale vormen en materialen die verwerkt kunnen worden in uw bloemwerk. Enerzijds is het mogelijk om het bloemwerk door mij te laten maken, anderzijds  kunt u ervoor kiezen om gezamenlijk met familie en/of vrienden, onder begeleiding, het bloemwerk voor uw dierbare te maken. Ik beschik over een eigen werkruimte, maar het is uiteraard ook mogelijk om op een afgesproken locatie te werken.

Rouwbegeleiding is het geven van ondersteuning bij verlies, waarbij ik bij de verwerking de nadruk leg op het praktisch bezig zijn. De rouwbegeleiding kan zowel individueel als groepsgewijs (familieleden, vrienden) plaatsvinden. Mijn begeleiding is professioneel en betrokken en geeft duidelijkheid, ondersteuning en een helpende hand om na verloop van tijd zelf weer verder te kunnen.

https://www.bloembinding.nl/

Wanneer iemand overlijdt die je dierbaar is, heb je naast veel verdriet een heel aantal praktische beslissingen te nemen. Ook moet er dan, mocht je dierbare gecremeerd worden, gezocht worden naar een voor hem/ haar en jou passende urn. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel mogelijke vormen en maten. Maar hoe persoonlijk zijn ze? Zijn ze persoonlijk genoeg voor je?

Zelf vond ik na overlijden van een voor mij zeer dierbaar persoon dat geen enkele urn bij haar paste. Hier hebben we toen een eigen oplossing voor gevonden, waardoor we ons verdriet beter een plekje konden geven. Ik maak gebruik van materialen van jullie dierbare overledene of mogelijk ook van jezelf. Zoals het lievelingsjasje, of dat horloge, de ring die je kreeg… Er is veel mogelijk.

Ik hoop en denk dat het personaliseren van de urn je kan helpen bij het rouwproces en herinneringen een plaats te geven.

www.blackeffect.nl

Heb jij (tijdelijk) een steuntje in de rug nodig? Sta je voor grote veranderingen in je leven? Heb jij je huishouden door omstandigheden niet meer op orde?

Als Personal Organiser help ik jou met

-het opruimen en (re)organiseren van je huis

-opruimen en (re)organiseren na een overlijden

– het opzetten en/of ordenen van je administratie

 

Met praktische en eenvoudige methodes zorg ik ervoor dat jij de regie over jouw leven terug krijgt. Thuis of op het werk. De voordelen die dit oplevert zijn belangrijk voor jouw fysieke en vooral mentale gezondheid.

 

https://www.happyinorganising.nl/

Bij Crematoria Twente staan nabestaanden centraal. Zij krijgen de mogelijkheid om respectvol en volledig naar eigen wens afscheid van hun dierbare te nemen. Er zijn talloze manieren om voor, tijdens en na de afscheidsplechtigheid betekenis te geven en te ontlenen aan het leven van de overledene. Inlevingsvermogen, gastvrijheid, betrokkenheid en flexibiliteit zijn belangrijke uitgangspunten voor Crematoria Twente.

www.crematoriatwente.nl

Afscheid nemen is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen. Of u nu zelf al uw uitvaart wilt of moet regelen of als u als nabestaande voor deze moeilijke opgave staat, de medewerkers van Crematorium De Lariks adviseren, begeleiden en ondersteunen u. Allen geven zij in woord en daad inhoud aan het goed verlopen van de uitvaartplechtigheid.

https://crematoriumdelariks.respectrum.info/

5e generatie steenhouwer, 150 jaar vakmanschap

Wanneer u op een willekeurige begraafplaats loopt, zult u zien dat de keus aan grafmonumenten enorm is. De taboe rond de dood is langzaamaan verdwenen en mensen worden vrijer in hun keus van grafmonument. Ook bij De Deventer Steenhouwerij bent u aan het juiste adres om samen met ons eens “out off the box” te denken. Hoewel wij ook wat meer standaard grafmonumenten op voorraad hebben, appreciëren wij de wens van mensen om een wat persoonlijker en niet alledaags monument te maken. Natuursteen zich prima gebruiken in combinatie met andere materialen, zoals cortenstaal, ijzer, mozaïek, glas of het gebruik van grafkunst.

http://www.dedeventersteenhouwerij.nl/info/

Wij zijn een drukkerij in het hart van Twente die gespecialiseerd is in het verzorgen van al uw rouwdrukwerk. Persoonlijk contact dankzij ons familiebedrijf. Al meer dan 80 jaar, daarom staan we voor al uw rouwdrukwerk 7 dagen per week en dus óók in het weekend voor u klaar. Verder vindt u bij ons een eigen ontwikkelde, unieke rouwdrukwerkcollectie. Daarnaast denken wij met onze eigen ontwerpstudio mee om uw rouwdrukwerk nog meer een eigen karakter te geven. Alles voor die laatste groet en herinnering.

http://www.drukkerij-knoef.nl/diensten/12/rouwdrukwerk

De shop voor de mooiste laatste wensen.

Bij ons kan je terecht voor diverse artikelen, waarmee je een waardevolle en blijvende herinnering aan je dierbare houdt.

Ook hebben wij prachtige herinneringsboeken, waarin je al je herinneringen aan je dierbare kwijt kunt.

Een Waardevolle Herinnering is exclusief leverancier van cardboard en houten urnen. Deze duurzame urnen worden met de hand gemaakt in Italië.
https://www.eenwaardevolleherinnering.nl/

Graf met eigen karakter

Bent u geïnteresseerd in een bijzonder grafmonument, dan bent u bij Gedenkmozaiek op het juiste adres. Van elk kunstwerk is er maar één. Een gedenkteken met de hand op maat gemaakt. Gedurende het gehele creatieve proces luister ik goed naar uw wensen om uiteindelijk met een uniek eindresultaat te komen.

 

https://www.gedenkmozaiek.nl/

Graveerster staat garant voor een eerlijk product en geeft, indien u dit wenst, advies over het graveren van een foto, logo, tekst of een combinatie hiervan.

Door gebruik te maken van een computergestuurd lasersysteem kan Graveerster vrijwel elk ontwerp vakkundig en met uiterste precisie in de verschillende producten en materialen graveren, met als resultaat een goed gedetailleerde gravure van uw foto, logo, afbeelding of tekst. Ook lasersnijden behoort tot de mogelijkheden.

 

http://www.graveerster.nl/

We schuiven het vaak voor ons uit. Het opschrijven van zaken die voor u belangrijk zijn en dierbaren straks moeten weten. Praktische zaken als adressen van familie en vrienden, documenten en bijvoorbeeld uw digitale gegevens van social media. Maar ook financiële gegevens en wensen met betrekking tot uw vermogen en uw bank- en verzekeringszaken. Voor het maken van een goed testament is het van belang uw vermogen en voorzieningen in kaart te brengen.

Het is raadzaam dit goed te regelen. Ik sta klaar om u hierbij te helpen en te adviseren.

http://www.hannekebekke.nl/

U heeft een grote passie in het leven: motoren. Of u nu zelf rijdt of u bent liefhebber, motoren nemen een grote plaats in in uw leven.

Uw persoonlijke wensen kunnen ook vervuld worden bij uw overlijden. Nu kunt u dus ook met een motor, zijspan of trike naar uw laatste rustplaats gebracht worden. Omdat wij vinden dat een ieder de uitvaart zou moeten kunnen krijgen zoals hij of zij wenst.

Wij verzorgen uw laatste ritje met alle liefde. Omdat wij zelf fervent motorrijders zijn kunnen wij ons zeer goed inleven in hoe andere motorrijders en motorliefhebbers hun uitvaart graag zouden willen zien.

https://itlesteritsje.nl/

RVS tuinbeelden kunstenaar Leo Perdon

Door abstracte vormgeving, scherpe lijnen en rondingen te combineren  met   gematteerde en  gepolijste vlakken krijgt mijn werk een speels karakter, waardoor het edelstaal het best tot zijn recht komt. Omdat het materiaal  goed weerbestendig is, zijn mijn beelden zeer geschikt om buiten neer te zetten.

http://www.tjuffertje.nl/

Om redenen die zeer divers kunnen zijn, wil je je voorbereiden op jouw afscheid van het leven. De box Schat aan herinneringen kan je daarbij helpen.

Schat aan herinneringen is een mooi vormgegeven box met allerlei tips en checklists waarmee je de praktische zaken voorbereidt maar ook wordt geholpen om over eventuele rituelen na te denken. Verder is er ook een module waarmee je zelf bewust, mentaal naar het (naderende) afscheid toe kunt leven.

https://www.dekernonline.nl/schat/

Mijn naam is Vanessa van Munster.

Mede door het werk in de zorg weet ik wat afscheid nemen met je kan doen. En ook hier staat één ieder er anders in. Verliezen is soms niet in woorden uit te drukken maar misschien wel in kunst. En dat stukje kunst kan ik voor u verzorgen met een beschildering op een uitvaartkist, een paneel of een herinneringskistje. Een manier om het laatste, zo moeilijke stuk, kleur en herinnering mee te geven.

https://www.kistbeschilderingen.nl/

ERVEN & NALATENSCHAP

Iedereen maakt in zijn leven keuzes. Uw eigen wensen zijn belangrijk en wij denken graag met u mee zodat uw keuzes goed worden vastgelegd. Ook leggen wij graag uit welke mogelijkheden er zijn om fiscaal gunstig uw vermogen over te laten gaan naar een volgende generatie. Daar komen de wettelijke regels over het erfrecht en de belastingen bij kijken. Wij stellen ‘de vraag achter de vraag’, zijn in staat ons in te leven in uw persoonlijke situatie en proberen waar nodig een creatieve oplossing te vinden.

https://kwdk.nl/

Je kind is vaak verdrietig. Maar wat moet je doen om te troosten? En wat juist niet?

Vervelende gevoelens, het maakt je zo onzeker. Iets waar ik over mee kan praten. Uit eigen ervaring weet ik dat die gevoelens niet fijn zijn als ouder. Als kindercoach help ik jouw kinderen zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken.

https://leniekindercoach.nl/

Een bijzonder fotoverhaal op een urn.

Elke gedachte is eigen, elke relatie speciaal. Dat maakt Miomind zo bijzonder. Zoals de persoon die er huist, straalt Miomind de ziel uit.  En vertelt zijn of haar verhaal. Laat ze leven!

Bij een Custom-MIOMIND selecteert u  foto’s uit het leven van de overleden dierbare en MIOMIND brengt ze samen tot een tijdlijn die het levensverhaal vertelt. MIOMIND heeft ook een prachtige collectie met verschillende ontwerpen waarbij je de tekst kunt aanpassen of een persoonlijke foto kunt toevoegen. Eenmaal afgebakken is de MIOMIND een prachtig mooi interieurstuk welke bijzondere herinneringen weergeeft.

http://www.miomind.nl/

Wie in de natuur begraven wil worden, doet dat vanuit zeer persoonlijke motieven en de liefde voor de natuur. Als natuurliefhebber is de keuze voor een ecologische kist of draagplank dan ook bewust. U kiest voor natuurlijke materialen. Kisten, lijkwaden, draagplanken of baren en urnen dienen volledig biologisch afbreekbaar te zijn. Natuurkist.nu levert ambachtelijke kisten en planken of baren. Naast de kisten kunt u ook terecht voor uitvaarttextiel die de overledene bij het afscheid waardig omhullen. De toenadering en het contact met de overledene wordt vergemakkelijkt tijdens het laatste afscheid. Onze producten zijn eenvoudig van vorm en zijn bovendien geschikt in combinatie met een traditionele manier van begraven of cremeren.

https://www.natuurkist.nu/

Zorg en respect voor de overledene en de nabestaanden, daar draait het om. In onze visie begint dat bij bijzonder goede verzorging van de overledene. Dat is voor de nabestaanden immers het meest belangrijk.

Wij zijn gespecialiseerd in thanatopraxie, reconstructie en restauratie. Zo maken we het mogelijk dat dierbaren (zo lang mogelijk) opgebaard kunnen worden. Dankbaar werk, want is het voor nabestaanden vaak zo belangrijk om echt afscheid te kunnen nemen. Dat helpt om de eerste stappen te zetten in het rouwproces.

http://www.overledenenzorg-nederland.nl/

Opbaren in stijl. Rouwkamer op maat laat zien dat in ieder huis wel een geschikte plek te vinden is voor thuisopbaring.
In een woonkamer, serre, slaapkamer, studeerkamer of zelfs in de garage maken wij een sfeervolle rouwkamer. Door middel van wanden van stof, bloementafels, verlichting en ruimte voor persoonlijke spullen van uw dierbare, creëren wij een intieme afscheidsruimte.

Iedereen kan op elk moment van de dag (of nacht) bij de overledene in een aparte ruimte vertoeven.
Er even bij gaan zitten, hem of haar aanraken of nog iets vertellen zonder gebonden te zijn aan openingstijden.

http://www.rouwkameropmaat.nl/

Samen met uw dierbare naar de laatste rustplaats in een Rouw V.I.P. uitvaartbus

Rouw V.I.P. uitvaartbussen maken het mogelijk om tot het laatste moment bij uw overleden dierbare te zijn. De uitvaart kan geheel naar eigen wens worden ingevuld.

Zo kan er bijvoorbeeld in overleg een speciale route worden gereden langs alle dierbare plekken van de overleden.

http://www.rouw-vip.nl/

Het overlijden van iemand die je lief is, zet je leven op zijn kop. Wat moet je zeggen? Wat zijn de juiste woorden? Juist dan wil je aan iedereen vertellen hoe lief je had. Een prachtig afscheid maken dat ontroert en herinnert. Een toespraak maken en vertellen op zo´n emotioneel moment, dat kan en wil niet iedereen. Daar kan ik bij helpen. Samen kunnen we, indien gewenst, ook op zoek gaan naar verdere invulling van de ceremonie. Denk eens aan mooie rituelen, een plek voor de kleinsten van de familie, muziek, foto’s en andere sprekers.  Met elkaar tot een passend afscheid komen, dat is waar het om draait.

https://www.regienbusschers.nl/

De dood en alles wat zich daaromheen beweegt is een onderwerp waarbij iedereen zijn eigen gedachten en gevoelens heeft. Ik kan je helpen om jouw gedachten rondom de dood bespreekbaar en tastbaar te maken. Met aandacht en een luisterend oor geef ik je de ruimte om even echt tijd te maken om diegene die je mist te gedenken. Rondom de Dood is verkooppunt voor Remember in Glass, The Nature Urn Collection, Eeuwige Roos en Royolz Fingerprint Jewelry.

https://rondomdedood.nl/

Het vastleggen van herinneringen, dat is vaak iets wat vergeten wordt. Terwijl als we nu terugbladeren in de oude fotoboeken die de meeste als kind wel hadden, de herinneringen direct weer terugkomen. Het vastleggen hiervan is wat ik het liefste doe. Mooie beelden van speciale gebeurtenissen die in de toekomst van bijzondere waarde zijn. Foto’s zijn de tastbare herinneringen van niet alleen bijzondere maar ook alledaagse gebeurtenissen. Op foto’s kun je met blijdschap terugkijken. Foto’s kunnen bijdragen aan het verwerken van verlies en het in stand houden van herinneringen.

Tijdens een afscheids- of herinneringsreportage ben ik onopvallend aanwezig. Waardevolle momenten heb ik haarscherp in de gaten. Ik weet de gepaste afstand te bewaren en ben op de achtergrond aanwezig om bijzondere momenten vast te leggen.

https://www.sophiebik.nl/

Handgemaakte urnen, ornamenten en gedenkmonumenten van keramiek.

Bij het afscheid van een dierbare is een betekenisvolle herinnering van onschatbare waarde. Een aandenken, dat op hoogst persoonlijke wijze liefde en respect weerspiegelt. Ontworpen met alle aandacht voor uw wensen en vakkundig met de hand gemaakt.

In mijn kleine pottenbakkerij creëer ik urnen, ornamenten en gedenkmonumenten van keramiek. Ontworpen met alle aandacht voor uw wensen. Samen met u probeer ik het ontwerp een weerspiegeling te laten zijn van uw dierbare. De herinnering aan uw dierbare wordt weer voelbaar. Van dit ontwerp wordt slechts een exemplaar gemaakt en blijft daarmee uniek. Er is keuze uit een veelzijdig palet aan vormen, kleuren en beschilderingen. Van ingetogen stijlvol tot kleurrijk expressief.

https://thuisinurnen.nl/

Vergeet me nietjes zijn voorwerpen gemaakt voor nabestaanden, jong en oud. Ze vullen een klein stukje van de lege ruimte op, die het overlijden van een dierbare achterlaat en bieden troost. Een Vergeet me nietje is uniek en gemaakt van kleding van de overledene die je dierbaar is, van elk Vergeet me nietje bestaat er maar één. Bijvoorbeeld de stropdas die je man of vader vaak droeg, of die ene blouse van je zus die haar zo goed stond. Vergeet me nietjes zijn tastbaar, je kunt ze vasthouden wanneer het even niet meer gaat. Er zijn veel mogelijkheden om van kleding een blijvende herinnering te maken.

http://www.vergeet-me-nietjes.nl/