De onderstaande exposanten staan u op de inspiratiefair graag te woord:

‘Ieder nestje is anders’ wil mensen de gelegenheid geven hun eigen, mooie en waardevolle momenten in het leven op te tekenen. Dit kan bijvoorbeeld een huwelijk zijn of een huwelijksjubileum. Maar het kan ook een verhaal zijn dat terugblikt en bedoeld is voor het nageslacht. Uw verhaal wordt in een fraai vormgegeven boekwerkje uitgegeven, compleet met uw dierbaarste foto’s. “Ieder nestje is anders” verwijst naar het unieke verhaal van mensen.

https://vanatoto.com/

As Creations is ontstaan uit liefde van Angela voor haar oma. Zij is vroeg overleden en Angela had een deel van haar as na haar crematie in een zwarte kille urn op de vensterbank staan. Ik dacht ik heb haar thuis maar toch voelt het zo ver en niet tastbaar. Ik heb in mijn leven al veel schilderijen gemaakt en daarom was de stap om een as-schilderij te maken een goede keuze. Tijdens het maken van dit schilderij voelde ik een sterke verbintenis en gevoel van eeuwig leven. Ik vind het fijn om naar dit schilderij te kijken en haar dichtbij mij te voelen om haar zo voor altijd door te laten leven en haar te herinneren zoals ze altijd was. Ook is het fijn om dat als je het wil het kunt delen met je naasten maar ook als je het niet wil delen er toch van kan genieten. Mijn oma was een warme vrouw en ik voel die warmte elke keer weer als ik naar haar as-schilderij kijk. Ik wil dit warme gevoel delen omdat het gemis vaak zo groot is en dit je naaste toch weer een beetje dichtbij je te hebben. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk met de as na een crematie, wij bieden vele mogelijkheden om de as zo mooi mogelijk te verwerken in onze as-schilderijen, as-sieraden, memorie hearts, stars en memorie/herdenkings boxen.

www.ascreations.nl

Een nieuwe natuurlijke manier van opbaren.

Als een dierbare overleden is, wil je als nabestaande graag nog respectvol afscheid kunnen nemen. Het helpt nabestaanden in een rouwproces wanneer het lichaam tijdens de opbaring zo natuurlijk en herkenbaar mogelijk blijft. In Nederland zijn er twee gangbare methoden om een overledene te conserveren: door middel van een koelplaat en thanatopraxie. Daar is nu een geheel nieuwe methode bijgekomen; de Bio Sac 200. Een methode die geheel natuurlijk is, zonder grote ingrepen uit te voeren is en het lichaam van de overledene op kamertemperatuur houdt.

http://kooijmanconserfilenature.com/

Natuurlijk herdenken met de Bios Urn™

Wat doen we met de as van de overledene? Een logische vraag als er na de vier weken bewaartermijn de ashouder vanuit het crematorium wordt afgeleverd. Een duurzame, biologisch afbreekbare herinnering aan de overledene is dan een steeds meer voor de hand liggend.

Wij bieden u met de Bios Urn™ de mogelijkheid om uzelf of uw dierbare voort te laten leven als een mooie boom of heester. Elk jaar in uw tuin of in het gebied waar u of uw dierbare veel kwam, een natuurlijk aandenken. Een boom of heester die gegroeid is met de vruchtbare as van u of van uw dierbare als voedingsbodem De cirkel is rond.

https://www.levennahetleven.nl/

Bloembinding is gespecialiseerd in het maken van rouw- en herinneringsbloemwerk, waarbij persoonlijke benadering en uw wensen voorop staan. Denk hierbij aan het toevoegen van persoonlijke eigendommen, speciale vormen en materialen die verwerkt kunnen worden in uw bloemwerk. Enerzijds is het mogelijk om het bloemwerk door mij te laten maken, anderzijds  kunt u ervoor kiezen om gezamenlijk met familie en/of vrienden, onder begeleiding, het bloemwerk voor uw dierbare te maken. Ik beschik over een eigen werkruimte, maar het is uiteraard ook mogelijk om op een afgesproken locatie te werken.

Rouwbegeleiding is het geven van ondersteuning bij verlies, waarbij ik bij de verwerking de nadruk leg op het praktisch bezig zijn. De rouwbegeleiding kan zowel individueel als groepsgewijs (familieleden, vrienden) plaatsvinden. Mijn begeleiding is professioneel en betrokken en geeft duidelijkheid, ondersteuning en een helpende hand om na verloop van tijd zelf weer verder te kunnen.

https://www.bloembinding.nl/

Oorspronkelijk staan bloemen voor groei, nieuw leven en een voorwaartse beweging. De natuurlijke schoonheid van bloemen bij een begrafenis of crematie en thuis bij hen die rouwen, zorgen voor een gevoel van warmte en medeleven. Hoewel er geen officiële etiquette regels bestaan voor bloemen bij een begrafenis en bloemen dus ook geen verplichte kost zijn, kun je met bloemen wel laten zien wat iemand voor je heeft betekend. Maar als je dan bloemen doet bij een begrafenis, wat is dan gepast? Daar denken de bloemisten van Bloemenzaak De Krey’nhook uit Borne graag met u mee

Wanneer iemand overlijdt die je dierbaar is, heb je naast veel verdriet een heel aantal praktische beslissingen te nemen. Ook moet er dan, mocht je dierbare gecremeerd worden, gezocht worden naar een voor hem/ haar en jou passende urn. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel mogelijke vormen en maten. Maar hoe persoonlijk zijn ze? Zijn ze persoonlijk genoeg voor je?

Zelf vond ik na overlijden van een voor mij zeer dierbaar persoon dat geen enkele urn bij haar paste. Hier hebben we toen een eigen oplossing voor gevonden, waardoor we ons verdriet beter een plekje konden geven. Ik maak gebruik van materialen van jullie dierbare overledene of mogelijk ook van jezelf. Zoals het lievelingsjasje, of dat horloge, de ring die je kreeg… Er is veel mogelijk.

Ik hoop en denk dat het personaliseren van de urn je kan helpen bij het rouwproces en herinneringen een plaats te geven.

www.blackeffect.nl

Heb jij (tijdelijk) een steuntje in de rug nodig? Sta je voor grote veranderingen in je leven? Heb jij je huishouden door omstandigheden niet meer op orde?

Als Personal Organiser help ik jou met

-het opruimen en (re)organiseren van je huis

-opruimen en (re)organiseren na een overlijden

– het opzetten en/of ordenen van je administratie

 

Met praktische en eenvoudige methodes zorg ik ervoor dat jij de regie over jouw leven terug krijgt. Thuis of op het werk. De voordelen die dit oplevert zijn belangrijk voor jouw fysieke en vooral mentale gezondheid.

 

https://www.happyinorganising.nl/

Bij Crematoria Twente staan nabestaanden centraal. Zij krijgen de mogelijkheid om respectvol en volledig naar eigen wens afscheid van hun dierbare te nemen. Er zijn talloze manieren om voor, tijdens en na de afscheidsplechtigheid betekenis te geven en te ontlenen aan het leven van de overledene. Inlevingsvermogen, gastvrijheid, betrokkenheid en flexibiliteit zijn belangrijke uitgangspunten voor Crematoria Twente.

www.crematoriatwente.nl

Afscheid nemen is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen. Of u nu zelf al uw uitvaart wilt of moet regelen of als u als nabestaande voor deze moeilijke opgave staat, de medewerkers van Crematorium De Lariks adviseren, begeleiden en ondersteunen u. Allen geven zij in woord en daad inhoud aan het goed verlopen van de uitvaartplechtigheid.

https://crematoriumdelariks.respectrum.info/

5e generatie steenhouwer, 150 jaar vakmanschap

Wanneer u op een willekeurige begraafplaats loopt, zult u zien dat de keus aan grafmonumenten enorm is. De taboe rond de dood is langzaamaan verdwenen en mensen worden vrijer in hun keus van grafmonument. Ook bij De Deventer Steenhouwerij bent u aan het juiste adres om samen met ons eens “out off the box” te denken. Hoewel wij ook wat meer standaard grafmonumenten op voorraad hebben, appreciëren wij de wens van mensen om een wat persoonlijker en niet alledaags monument te maken. Natuursteen zich prima gebruiken in combinatie met andere materialen, zoals cortenstaal, ijzer, mozaïek, glas of het gebruik van grafkunst.

http://www.dedeventersteenhouwerij.nl/info/

“BESCHERMEN VAN DE NATUUR HEEFT PRIORITEIT”

Wij ontwikkelen en verkopen 100% milieuvriendelijke en CO2 neutrale uitvaartkisten van topkwaliteit tegen betaalbare prijzen.

Onze uitvaartkisten zijn gemaakt van gerecycled hout en biologische materialen. Door de innovatieve “sandwich” constructie zijn de uitvaartkisten sterk en lichtgewicht. De kisten worden bij begraven sneller en volledig opgenomen in de natuur. Bij crematie is er een schonere uitstoot en minder gasverbruik wat goed voor het milieu is aangezien gas een uitputtende energiebron is.

Het is dan ook onze missie om een bijdrage te leveren aan een schonere uitvaartwereld.

 

De kisten worden voor 90% gemaakt van gerecycelde materialen. De basissamenstelling van hout en papier wordt op een speciale wijze gevouwen. De body kan worden afgewerkt met een dun laagje fineer hout, hetgeen dat afkomstig is van afvalhout. Eventueel lak of verf is op waterbasis.

 

Bekleding, indien wenselijk, komt alleen van natuurlijk, eerlijk, terug te winnen stoffen. De basismaterialen voor de bekledingsstoffen zijn; linnen, hennep, vlas of alle andere natuurlijke stoffen welke niet ten koste gaan van het milieu. Componenten als lijm komt uit mais en zetmeel. Chemische stoffen worden gemeden, dus herwinbare grondstoffen. Bomen worden gespaard en ontzien.

 

https://www.degroeneuitvaartkist.nl/

Wij zijn een drukkerij in het hart van Twente die gespecialiseerd is in het verzorgen van al uw rouwdrukwerk. Persoonlijk contact dankzij ons familiebedrijf. Al meer dan 80 jaar, daarom staan we voor al uw rouwdrukwerk 7 dagen per week en dus óók in het weekend voor u klaar. Verder vindt u bij ons een eigen ontwikkelde, unieke rouwdrukwerkcollectie. Daarnaast denken wij met onze eigen ontwerpstudio mee om uw rouwdrukwerk nog meer een eigen karakter te geven. Alles voor die laatste groet en herinnering.

http://www.drukkerij-knoef.nl/diensten/12/rouwdrukwerk

De shop voor de mooiste laatste wensen.

Bij ons kan je terecht voor diverse artikelen, waarmee je een waardevolle en blijvende herinnering aan je dierbare houdt.

Ook hebben wij prachtige herinneringsboeken, waarin je al je herinneringen aan je dierbare kwijt kunt.

Een Waardevolle Herinnering is exclusief leverancier van cardboard en houten urnen. Deze duurzame urnen worden met de hand gemaakt in Italië.
https://www.eenwaardevolleherinnering.nl/

Voor een mooi rouwboeket bent u bij Erica Bloemen en Interieur aan het juiste adres. Uw opdracht zal met uiterste zorg worden uitgevoerd door onze medewerkers.

Alle rouwbloemen worden door ons netjes op tijd op de plek van bestemming bezorgd waardoor u zich hier geen zorgen meer om hoeft te maken en in alle rust afscheid kunt nemen van uw dierbare.

Heeft u vragen? Wij geven u graag een persoonlijk advies over de gewenste rouwbloemen en of rouwstukken. U bent altijd van harte welkom in onze winkel en nemen de tijd om u te helpen.

http://www.ericaborne.nl/nl/14/rouwwerk

Graf met eigen karakter

Bent u geïnteresseerd in een bijzonder grafmonument, dan bent u bij Gedenkmozaiek op het juiste adres. Van elk kunstwerk is er maar één. Een gedenkteken met de hand op maat gemaakt. Gedurende het gehele creatieve proces luister ik goed naar uw wensen om uiteindelijk met een uniek eindresultaat te komen.

 

https://www.gedenkmozaiek.nl/

Graveerster staat garant voor een eerlijk product en geeft, indien u dit wenst, advies over het graveren van een foto, logo, tekst of een combinatie hiervan.

Door gebruik te maken van een computergestuurd lasersysteem kan Graveerster vrijwel elk ontwerp vakkundig en met uiterste precisie in de verschillende producten en materialen graveren, met als resultaat een goed gedetailleerde gravure van uw foto, logo, afbeelding of tekst. Ook lasersnijden behoort tot de mogelijkheden.

 

http://www.graveerster.nl/

We schuiven het vaak voor ons uit. Het opschrijven van zaken die voor u belangrijk zijn en dierbaren straks moeten weten. Praktische zaken als adressen van familie en vrienden, documenten en bijvoorbeeld uw digitale gegevens van social media. Maar ook financiële gegevens en wensen met betrekking tot uw vermogen en uw bank- en verzekeringszaken. Voor het maken van een goed testament is het van belang uw vermogen en voorzieningen in kaart te brengen.

Het is raadzaam dit goed te regelen. Ik sta klaar om u hierbij te helpen en te adviseren.

http://www.hannekebekke.nl/

Een foto zegt meer dan duizend woorden, een video zegt meer dan duizend foto’s.

 

Mijn naam is Jahra, geboren op 15 april 1993, te Apeldoorn. Begin 2015 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design.

Het liefst maak ik mensen blij met “bewegende plaatjes”, oftewel: video’s.

Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met het bewerken van foto’s, voor mezelf maar ook voor vriend(inn)en. Gedurende mijn opleiding kwam ik er achter hoe ik bewegende beelden kon bewerken en ik raakte alleen maar meer en meer gefascineerd.

Door middel van mijn bedrijf hoop ik nu anderen te fascineren voor bewegende beelden, of ze er gewoon blij mee te maken.

Ik wil herinneringen blijvend maken, zodat mensen over 10 jaar nog steeds terug kunnen kijken op een bepaald/mooi moment.

 

https://www.jahra.nl/

RVS tuinbeelden kunstenaar Leo Perdon

Door abstracte vormgeving, scherpe lijnen en rondingen te combineren  met   gematteerde en  gepolijste vlakken krijgt mijn werk een speels karakter, waardoor het edelstaal het best tot zijn recht komt. Omdat het materiaal  goed weerbestendig is, zijn mijn beelden zeer geschikt om buiten neer te zetten.

http://www.tjuffertje.nl/

U heeft een grote passie in het leven: motoren. Of u nu zelf rijdt of u bent liefhebber, motoren nemen een grote plaats in in uw leven.

Uw persoonlijke wensen kunnen ook vervuld worden bij uw overlijden. Nu kunt u dus ook met een motor, zijspan of trike naar uw laatste rustplaats gebracht worden. Omdat wij vinden dat een ieder de uitvaart zou moeten kunnen krijgen zoals hij of zij wenst.

Wij verzorgen uw laatste ritje met alle liefde. Omdat wij zelf fervent motorrijders zijn kunnen wij ons zeer goed inleven in hoe andere motorrijders en motorliefhebbers hun uitvaart graag zouden willen zien.

https://itlesteritsje.nl/

Om redenen die zeer divers kunnen zijn, wil je je voorbereiden op jouw afscheid van het leven. De box Schat aan herinneringen kan je daarbij helpen.

Schat aan herinneringen is een mooi vormgegeven box met allerlei tips en checklists waarmee je de praktische zaken voorbereidt maar ook wordt geholpen om over eventuele rituelen na te denken. Verder is er ook een module waarmee je zelf bewust, mentaal naar het (naderende) afscheid toe kunt leven.

https://www.dekernonline.nl/schat/

Wat is kindercoaching?

Herken jij dit?

Je kind zit niet lekker in zijn vel, maar hoe kan jij daar nou bij helpen?

Je kind is regelmatig angstig en je weet niet hoe het komt. Het maakt je onzeker.

Je kind is vaak verdrietig. Maar wat moet je doen om te troosten? En wat juist niet?

Je hebt het gevoel dat er veel meer in je kind zit dan eruit komt, maar hoe?

Vervelende gevoelens, het maakt je onzeker. Iets waar ik over mee kan praten. Uit eigen ervaring weet ik dat die gevoelens niet fijn zijn als ouder. Als kindercoach help ik jouw kinderen zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken.

 

Voor kinderen is het ziek zijn, het sterven en het maken van een afscheid waarin ze betrokken worden een nieuw proces. Ze hebben vaak veel duidelijke vragen waarop je geen duidelijk antwoord weet en daarbij voelen ook zij ineens die lege plek in hun familie.

 

Je kind, hoe jong of oud ze ook zijn, moet het verlies van een dierbare een plek geven. Jij wil daar graag bij helpen. Maar vaak zit je nog midden in je eigen verdriet. Kinderen voelen dat feilloos aan en tonen hun verdriet niet als ze zien dat ouders heel veel verdriet hebben.

Op tijd begeleiding zoeken kan voorkomen dat jou kind vastloopt in zijn emotie en ontwikkeling. Ik kan je er bij helpen…

Dat is mijn Kindercoaching.

https://leniekindercoach.nl/

Mijn naam is Vanessa van Munster.

Mede door het werk in de zorg weet ik wat afscheid nemen met je kan doen. En ook hier staat één ieder er anders in. Verliezen is soms niet in woorden uit te drukken maar misschien wel in kunst. En dat stukje kunst kan ik voor u verzorgen met een beschildering op een uitvaartkist, een paneel of een herinneringskistje. Een manier om het laatste, zo moeilijke stuk, kleur en herinnering mee te geven.

https://www.kistbeschilderingen.nl/

ERVEN & NALATENSCHAP

Iedereen maakt in zijn leven keuzes. Uw eigen wensen zijn belangrijk en wij denken graag met u mee zodat uw keuzes goed worden vastgelegd. Ook leggen wij graag uit welke mogelijkheden er zijn om fiscaal gunstig uw vermogen over te laten gaan naar een volgende generatie. Daar komen de wettelijke regels over het erfrecht en de belastingen bij kijken. Wij stellen ‘de vraag achter de vraag’, zijn in staat ons in te leven in uw persoonlijke situatie en proberen waar nodig een creatieve oplossing te vinden.

https://kwdk.nl/

Het Landelijk Expertisecentrum Sterven is een stichting zonder winstoogmerk. De vrouwen achter de stichting zijn allen gepassioneerd in hun dienstbaarheid aan het leven. Met realisme en zachtmoedigheid werken zij gestaag aan de intenties zoals hier verwoord. Vanuit innerlijke bezieling en gedreven door de noodzaak en behoefte die zij zien in onze Westerse wereld vormen zij samen de inspirerende kracht achter dit initiatief.

 

Wat ze willen doen & willen bereiken:

 

 • Mogelijk maken dat vrijwilligers, beroepskrachten en naasten, op een natuurlijke manier met sterven omgaan.
 • Bevorderen van autonome kennis en innerlijke wijsheid over sterven.
 • Creëren van meer begrip en openheid voor de beleving en behoeften van stervenden.
 • Bijdragen aan verdieping van inzicht rondom sterven en dood.
 • Bijdragen aan vermindering van (collectieve) angst voor de dood.
 • Bijdragen aan een samenleving die aanvaardt dat sterven onderdeel is van het leven.
 • Streven naar een stervenscultuur in Nederland gebaseerd op inzicht en vertrouwen.

 

https://landelijkexpertisecentrumsterven.nl/

Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek – Hans Christian Anderson

 

Een uitvaart is natuurlijk een vreselijk pijnlijk, maar ook bijzonder moment. Een moment om nooit te vergeten. Afscheid nemen van een dierbare ontgaat helaas niemand, maar wat is er mooier dan elkaar steun te kunnen geven op deze zware momenten.

Wij kunnen op de uitvaart van uw dierbare muziek maken, niet groots in de voorgrond, maar op gepaste achtergrond. Muziek kan een uitlaatklep zijn voor emoties. Misschien heeft u een lied waar u of uw dierbare veel waarde aan hecht of aan gehecht heeft, en zou u het fijn vinden om dit lied live te horen.

 

Wij bieden naast het spelen van bestaande liedjes ook aan om aan de hand van een gesprek, een op maat gemaakt lied te schrijven over uw dierbare. Deze kunnen wij live ten gehore brengen en als aandenken zal er een professionele studio-opname van gemaakt worden, die voor u zowel op CD als digitaal beschikbaar zal zijn.

Een aandenken voor altijd…

https://lovemusicduo.com/

Een bijzonder fotoverhaal op een urn.

Elke gedachte is eigen, elke relatie speciaal. Dat maakt Miomind zo bijzonder. Zoals de persoon die er huist, straalt Miomind de ziel uit.  En vertelt zijn of haar verhaal. Laat ze leven!

Bij een Custom-MIOMIND selecteert u  foto’s uit het leven van de overleden dierbare en MIOMIND brengt ze samen tot een tijdlijn die het levensverhaal vertelt. MIOMIND heeft ook een prachtige collectie met verschillende ontwerpen waarbij je de tekst kunt aanpassen of een persoonlijke foto kunt toevoegen. Eenmaal afgebakken is de MIOMIND een prachtig mooi interieurstuk welke bijzondere herinneringen weergeeft.

http://www.miomind.nl/

Mijn naam is Manon Agterbosch, en ik ben al jaren kunstenaar.

Ik maak van alles op het gebied van 3D afdrukken. Op mijn site zul je van alles tegenkomen, van liefde en vreugde tot rouw. Ik leg herinneringen vast op vele momenten in iemands leven.

Ook zet ik mij met heel mijn hart in voor terminaal zieke kindjes, hetgeen ooit begon met kleine kanjer Isa, zij stierf aan medulloblastoom. Ik kom aan huis in de regio Overijssel, Drenthe en Gelderland voor mensen die helaas zelf niet meer in staat zijn zelf te reizen om mooie laatste aandenkens te creëren voor de nabestaanden.

 

Helaas komt het te vaak voor dat een kindje te vroeg op de wereld komt en nog niet klaar is om te (over)leven. Het is een enorm verdriet en heeft een impact op je ziel.

Het is al een mensje. “Het is al mijn kindje!”

Ook voor deze engeltjes kan Belly Baby, vanaf 21 weken, onvergetelijke afdrukken maken.

https://www.belly-baby.net/

Wie in de natuur begraven wil worden, doet dat vanuit zeer persoonlijke motieven en de liefde voor de natuur. Als natuurliefhebber is de keuze voor een ecologische kist of draagplank dan ook bewust. U kiest voor natuurlijke materialen. Kisten, lijkwaden, draagplanken of baren en urnen dienen volledig biologisch afbreekbaar te zijn. Natuurkist.nu levert ambachtelijke kisten en planken of baren. Naast de kisten kunt u ook terecht voor uitvaarttextiel die de overledene bij het afscheid waardig omhullen. De toenadering en het contact met de overledene wordt vergemakkelijkt tijdens het laatste afscheid. Onze producten zijn eenvoudig van vorm en zijn bovendien geschikt in combinatie met een traditionele manier van begraven of cremeren.

https://www.natuurkist.nu/

Nu-U Seniorencoaching is gespecialiseerd in ouderenproblematiek. Ouder worden is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Door de levenservaringen die u heeft opgedaan, bent u gevormd. Hier spelen verschillende factoren een rol. Dit begint al vóór de geboorte. Door opvoeding, door uw rol in het gezin, geloofsovertuiging….

Iedereen heeft een verleden en iedereen verwerkt gebeurtenissen op zijn/ haar eigen manier. Is er een stuk(je) verwerking overgeslagen (vaak onbewust) dan kan dit op den duur de kop op steken. Momenten die dit versterken zijn o.a.

 

 • U verliest dierbaren door overlijden, ook totaal onverwachts
 • Uw naasten hebben u nodig als mantelzorger, doordat de zorg steeds beperkter wordt
 • Uw eigen lichaam laat u in de steek, terwijl u nog zoveel plannen had
 • U verliest uw baan, de maatschappij heeft u niet meer nodig
 • U voelt zich eenzaam door onbegrepen en wellicht onuitgesproken gebeurtenissen
 • U of uw partner kijkt ineens heel anders tegen de relatie aan, nu u met pensioen bent
 • Uw kinderen hebben nog weinig tijd voor u door afstand, gezin of baan

En ondertussen geniet u niet meer van uw laatste verdiende levensfase…

http://www.nu-u-seniorencoaching.nl/

Versteende liefde

Als klein meisje vond ik begraafplaatsen al fascinerend. Lopend over de lange paden zag ik mooie oude graven vol herinneringen. Sommige als een echt kunstwerk, andere waren statige familie-graven. Liefdevol verzorgd, andere weer prachtig ingenomen door de natuur. Per toeval kwam ik deze bloemen van keramiek tegen.., ik was meteen verliefd.

In Frankrijk worden ze al ruim 2 eeuwen gebruikt als grafdecoratie of versiering op een urn. Maar ze kunnen ook als persoonlijk herinneringsmonumentje en als heuse rouwbloemen worden gebruikt. Traditioneel handwerk, gegarandeerd bestand tegen vorst. En, uiteraard, met veel liefde gemaakt.

http://oennio.nl/versteende-liefde/

Zorg en respect voor de overledene en de nabestaanden, daar draait het om. In onze visie begint dat bij bijzonder goede verzorging van de overledene. Dat is voor de nabestaanden immers het meest belangrijk.

Wij zijn gespecialiseerd in thanatopraxie, reconstructie en restauratie. Zo maken we het mogelijk dat dierbaren (zo lang mogelijk) opgebaard kunnen worden. Dankbaar werk, want is het voor nabestaanden vaak zo belangrijk om echt afscheid te kunnen nemen. Dat helpt om de eerste stappen te zetten in het rouwproces.

http://www.overledenenzorg-nederland.nl/

Maakt beelden van voornamelijk zachtere steensoorten zoals; speksteen, albast, serpentein etc
Patrick werkt vaak vanuit zijn emotie en laat dan een beeld ontstaan. Bij elk beeld maakt hij een gedicht met daarin kort de betekenis van het beeld.
In een beeld kan vaak het karakter of een herinnering aan iemand worden weer gegeven.

https://patrickolthof.wixsite.com/beeldhouwer?fbclid=IwAR23kjidNwxfa9FIRswauMDwd4B-O1ldmOhnQqNFOyVlE1if8-9_xSioJ0M

Herinneringssieraden

In opdracht werken is mijn specialiteit, voor bedrijven en/of particulieren.
Precious Works staat voor moderne sieraden en edelsmeedkunst van de 21ste eeuw. Persoonlijk contact is héél belangrijk voor mijn manier van werken. Mijn manier van werken is maatwerk maken, met uw wensen als leidraad en dan zijn we nog maar net begonnen.

https://preciousworks.nl/

Opbaren in stijl. Rouwkamer op maat laat zien dat in ieder huis wel een geschikte plek te vinden is voor thuisopbaring.
In een woonkamer, serre, slaapkamer, studeerkamer of zelfs in de garage maken wij een sfeervolle rouwkamer. Door middel van wanden van stof, bloementafels, verlichting en ruimte voor persoonlijke spullen van uw dierbare, creëren wij een intieme afscheidsruimte.

Iedereen kan op elk moment van de dag (of nacht) bij de overledene in een aparte ruimte vertoeven.
Er even bij gaan zitten, hem of haar aanraken of nog iets vertellen zonder gebonden te zijn aan openingstijden.

http://www.rouwkameropmaat.nl/

Samen met uw dierbare naar de laatste rustplaats in een Rouw V.I.P. uitvaartbus

Rouw V.I.P. uitvaartbussen maken het mogelijk om tot het laatste moment bij uw overleden dierbare te zijn. De uitvaart kan geheel naar eigen wens worden ingevuld.

Zo kan er bijvoorbeeld in overleg een speciale route worden gereden langs alle dierbare plekken van de overleden.

http://www.rouw-vip.nl/

Ritueelbegeleiding, dat voelt als een heel zweverig woord.

Vooral hier in Twente, waar iedereen toch over het algemeen flink met beide benen op de grond staat. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

“Het begeleiden van het ritueel”.

En in mijn vakgebied is dat dan vooral het vormgeven en begeleiden van de rituelen rondom afscheid nemen na sterven. De uitvaartleider is de regisseur van het grote geheel; ik geef, samen met de nabestaanden, vorm aan het uur waarin het afscheid plaats vind. In het crematorium, de aula, of op een andere plek die de familie kiest. Ik schrijf teksten, vorm het verhaal van een leven, help met het zoeken naar ritueeltjes die betekenis hebben.

Niks zweverigs, gewoon samen een mooi en eervol afscheid maken.

En dat kan met allerlei toeters en bellen, maar ook heel intiem en met kleine gebaren. Alles kan, als het maar bij jóu past.

Dat is mijn Ritueelbegeleiding.

Regien Busschers

http://www.regienbusschers.nl

De dood en alles wat zich daaromheen beweegt is een onderwerp waarbij iedereen zijn eigen gedachten en gevoelens heeft. Ik kan je helpen om jouw gedachten rondom de dood bespreekbaar en tastbaar te maken. Met aandacht en een luisterend oor geef ik je de ruimte om even echt tijd te maken om diegene die je mist te gedenken. Vanuit Rondom de dood zijn er 3 collecties ontstaan voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Remember in Glass, The Nature Urn Collection en Royolz Fingerprint Jewelry. Tijdens de inspiratiefair zal Hilde zal van elke collectie iets laten zien.

https://rondomdedood.nl/

Opeens staat jullie wereld stil, jullie baby is ernstig ziek of overleden! In een tijd die vol staat van voorbereidingen op de komst van de baby, toekomstdromen en plannen.

Een zeer groot verlies, verdriet in plaats van vreugde, een levenloos lijfje van de baby in plaats van een baby wat ademt, huilt en beweegt. Naast al het verdriet is er ook de onvoorwaardelijke liefde voor de baby en de trots.

Na het verpletterende nieuws komt vaak de onlosmakelijk verbonden vraag ‘wat nu?’ Wat te doen als ouders, wat te doen in die korte tijd die jullie samen met jullie baby hebben.

Door het overlijden van mijn oudste zoon Jonas, in de 37e week van de zwangerschap werd ik mijn leven erna, ervan bewust dat het van groot belang is, voor het rouwproces en verder leven van de ouders, om de grootst mogelijke aandacht te besteden aan de zorg voor de overleden baby.

 

Hoe fijn het kan zijn om jullie baby in een wikkeldoek van zachte stof te wikkelen. Zeker als de baby te klein is voor kleertjes of het huidje te kwetsbaar of teveel beschadigd. Dat je jullie kindje in een draagmand kan leggen die met zachte stof bekleed is. Jullie baby in een zachte omslagdoek, toegedekt met een dekentje.

 

https://www.sterrenkindje.nl/

Het vastleggen van herinneringen, dat is vaak iets wat vergeten wordt. Terwijl als we nu terugbladeren in de oude fotoboeken die de meeste als kind wel hadden, de herinneringen direct weer terugkomen. Het vastleggen hiervan is wat ik het liefste doe. Mooie beelden van speciale gebeurtenissen die in de toekomst van bijzondere waarde zijn. Foto’s zijn de tastbare herinneringen van niet alleen bijzondere maar ook alledaagse gebeurtenissen. Op foto’s kun je met blijdschap terugkijken. Foto’s kunnen bijdragen aan het verwerken van verlies en het in stand houden van herinneringen.

Tijdens een afscheids- of herinneringsreportage ben ik onopvallend aanwezig. Waardevolle momenten heb ik haarscherp in de gaten. Ik weet de gepaste afstand te bewaren en ben op de achtergrond aanwezig om bijzondere momenten vast te leggen.

https://www.sophiebik.nl/

Handgemaakte urnen, ornamenten en gedenkmonumenten van keramiek.

Bij het afscheid van een dierbare is een betekenisvolle herinnering van onschatbare waarde. Een aandenken, dat op hoogst persoonlijke wijze liefde en respect weerspiegelt. Ontworpen met alle aandacht voor uw wensen en vakkundig met de hand gemaakt.

In mijn kleine pottenbakkerij creëer ik urnen, ornamenten en gedenkmonumenten van keramiek. Ontworpen met alle aandacht voor uw wensen. Samen met u probeer ik het ontwerp een weerspiegeling te laten zijn van uw dierbare. De herinnering aan uw dierbare wordt weer voelbaar. Van dit ontwerp wordt slechts een exemplaar gemaakt en blijft daarmee uniek. Er is keuze uit een veelzijdig palet aan vormen, kleuren en beschilderingen. Van ingetogen stijlvol tot kleurrijk expressief.

https://thuisinurnen.nl/

Vergeet me nietjes zijn voorwerpen gemaakt voor nabestaanden, jong en oud. Ze vullen een klein stukje van de lege ruimte op, die het overlijden van een dierbare achterlaat en bieden troost. Een Vergeet me nietje is uniek en gemaakt van kleding van de overledene die je dierbaar is, van elk Vergeet me nietje bestaat er maar één. Bijvoorbeeld de stropdas die je man of vader vaak droeg, of die ene blouse van je zus die haar zo goed stond. Vergeet me nietjes zijn tastbaar, je kunt ze vasthouden wanneer het even niet meer gaat. Er zijn veel mogelijkheden om van kleding een blijvende herinnering te maken.

http://www.vergeet-me-nietjes.nl/

WiFiTrees wil graag de uitstraling bieden van echte bomen en zo uitnodigend zijn dat een ieder er ook graag wat in wilt hangen. Een wens of een liefdevolle gedachte, voor jezelf, een ander of voor elkaar. WiFiTrees is er voor die ene glimlach, een arm om je heen, sprankje hoop en vertrouwen. Onze missie is om dit nog eens samen te laten komen in het Troostbos en daarmee is de cirkel rond….

https://www.wifitrees.nl/