Kennis maken

Oktober 2018

Onlangs werd ik gebeld door een meneer op leeftijd. Hij schrok een beetje omdat hij mij aan de lijn had. Hij wilde me eigenlijk nog niet bellen. Pas morgen…. Hij had mijn telefoonnummer in zijn mobiele telefoon gezet en per abuis mij gebeld. Geen enkel probleem. We ronden het gesprek af en zo geschiedde dat hij mij een dag later weer belde om een afspraak te maken. De gezondheid neemt wat af, vrienden ontvallen hem en de kinderen wonen niet in de buurt dus het werd wellicht tijd om één en ander op papier te zetten. Natuurlijk maak ik daar tijd voor vrij en we spreken voor een week later af bij hem thuis. Ik word warm welkom geheten door meneer. We nemen plaats aan de keukentafel, koffie wordt geserveerd en het gesprek kan beginnen.

 

Ik luister naar zijn wensen. Door het levensverhaal van meneer en de ervaringen bij andere overlijdens worden de wensen steeds duidelijker. Ik geef tips en adviezen over de mogelijkheden en voorzichtig wordt er gebladerd in de door mij meegenomen boeken. Hierin staan meerdere
voorbeelden van o.a. rouwkaarten en kisten. Wat een keuze in rouwkaarten is er toch, de één nog mooier dan de ander. Ook bij een kist zijn er zoveel opties, met daarnaast ook de mogelijkheid om te kiezen voor rieten manden of een wade met opbaarplank. Ik noteer de voorlopige wensen van meneer. Mocht hij het in de toekomst toch anders willen, dan is dit uiteraard geen enkel probleem. Dan pas ik het gewoon weer aan.

Hij is blij dat een aantal voor hem belangrijke wensen zijn uitgesproken en op papier staan. Dit geeft rust, mocht er toch iets gebeuren.

Dit geeft rust, mocht er toch iets gebeuren. Ik bedank meneer voor zijn tijd en vertrouwen en neem afscheid. Ik zie dat ons gesprek veel met hem heeft gedaan en als ik een week later de uitvaartwensen, die ik op papier voor hem heb uitgewerkt, kom langs brengen beaamt hij dat ook. 

Zou u het ook fijn vinden om uw wensen met mij te bespreken? Wilt u voorkomen dat uw partner of kinderen voor onverwachte beslissingen komt te staan? Ik kom gewoon kosteloos en vrijblijvend bij u thuis om onder het genot van een kopje koffie uw uitvaartwensen te bespreken…