Verbinding

Maart 2019

Zoals u wellicht van mij weet wandel ik graag. Het maakt mijn hoofd leeg, ik laat gebeurtenissen bezinken en deze krijgen als vanzelf een plekje. Als de rust in mij is gekomen tijdens het wandelen en ik weer écht oog heb voor de prachtige omgeving waarin ik mij op dat moment bevind, dan gaat het borrelen. Zo ook in de zomer van 2018, terwijl ik een etappe van het Pieterpad liep. Tijdens gesprekken met families (zowel voor, tijdens als na het afscheid) peil ik de behoeften en daar waar nodig probeer ik te verbinden. Inmiddels zijn er vele mooie mensen op mijn pad gekomen die allen met passie in de uitvaartbranche werkzaam zijn. Allemaal, net als ik, werken we vanuit ons hart.

Inspiratie

Hoe mooi zou het zijn als ik al deze mooie mensen met hun dito bedrijven bij elkaar zou brengen zodat iedereen hier kennis mee kan maken en er net zo geïnspireerd van raakt als ikzelf. En zo ontsproot het idee om een inspiratiefair te gaan organiseren. De locatie was voor mij meteen helder. De Zwanenhof is naast een prachtige afscheidslocatie ook uitermate geschikt om deze fair te herbergen. Toen de datum eenmaal vast stond kon ik beginnen met de organisatie en het benaderen van de bedrijven uit mijn eigen netwerk waarmee ik al heel prettig heb samen gewerkt. En vooral ook bedrijven die zo bijzonder zijn dat ik u hier heel graag kennis mee laat maken. Iedere standhouder (en dat zijn er meer dan 40!) zie ik als een verlengstuk van mijzelf. Dit kan zijn in de laatste levensfase, de week van het afscheid en de nazorg. De geboorte van -inspiratiefair rondom overlijden- was een feit.

De fair

Ik nodig u uit een bijzondere fair bij te wonen om uw laatste afscheid – en de periode daarvoor én daarna – zo persoonlijk mogelijk te maken. Laagdrempelig, met liefdevolle aandacht en heel veel inspiratie. De fair is breed opgezet: van rouwbegeleiding tot het vervaardigen van unieke, tastbare herinneringen en van seniorencoach tot bloemsierkunst.

U kunt vrijblijvend met een notaris over het (levens)testament praten, het werk ontdekken van een ritueel begeleidster, bekijk hoe een edelsmid herinneringssieraden vervaardigt, hoe persoonlijk een urn of grafsteen kan worden, etc. Of volg een lezing over opruimen voor én na overlijden, vitaal ouder worden, erfrecht of de laatste verzorging. Verder kunt u demonstraties bijwonen van o.a. een steenhouwer en een kistkunstenares.

De inspiratiefair wordt om 10.30 uur geopend door het enthousiaste dameskoor Völle Wille en de rest van de dag zorgt het LoveMusicDuo voor de muzikale omlijsting. Ook kinderen zijn van harte welkom. Zij kunnen onder begeleiding hun creativiteit kwijt.

Kortom, een dag die u niet wilt missen!

Ik ontvang u graag persoonlijk. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar en de toegang is gratis