Zomerreces..

Juli 2019

Ieder jaar gaat de Tweede Kamer met zomerreces, een chique woord voor zomervakantie. Zo ook wordt er dit jaar vanaf 5 juli bijna 2 maanden niet vergaderd. Behalve in noodsituaties, dan moet iedereen als de wiedeweerga naar Den Haag.
Mijn werk wordt ook wel als een noodsituatie gezien. Als uitvaartbegeleider sta ik 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u klaar. Ook gedurende de zomermaanden. Voor mij dus geen reces. Nu hoef ik, gelukkig, ook niet zo veel te vergaderen als de leden van de Tweede Kamer

Carpe Diem!

Met enige regelmaat heb ik een voorgesprek met iemand die zich in de terminale fase van zijn of haar leven bevindt. Voor hen is het fijn als ik te zijner tijd ook de uitvaart kan begeleiden. Met name rondom de zomermaanden vragen ze me dan ook wanneer ik op vakantie ga zodat ze hier “rekening” mee kunnen houden.

Deze zomer hebben we besloten om niet op vakantie te gaan. Mijn dag is fijn gevuld met een goed boek, fietsen of wandelen in het prachtige Twente uiteraard afgewisseld met een terrasje en zo af en toe een dagje erop uit. Maar altijd bereikbaar voor wie me nodig heeft. En ben ik aan het werk dan heeft mijn man genoeg in en om het huis te doen. De kinderen hebben hun bijbaantje en gaan met vrienden op vakantie. We kijken wel wat deze zomer ons brengt. Carpe Diem!

Vakantie

U hoeft geen medelijden met me te hebben want ik vind het heel fijn om mijn werk uit te mogen oefenen. Ook als iedereen vakantie heeft. Toch heb ik (samen met mijn gezin) soms ook een weekje vakantie nodig. Aangezien mijn man de komende winter een bijzondere verjaardag mag vieren hebben we besloten om dan met ons viertjes naar de zon te gaan. Met het vliegtuig zodat ik echt niet terug kan komen. Maar eens kijken hoe me dat bevalt. De voorpret is minstens zo leuk.

Ik wens iedereen, voor zover mogelijk, een hele fijne en zomerse vakantie toe

Boom afscheidszorg

Natasja Kroese