Blue Monday? Niet voor mij

Januari 2024

2024 is nu iets meer dan twee weekjes oud. Hoe gaat het met je goede voornemens? Hou je je nog steeds vol goede moed aan je nieuwe ingeslagen weg met meer bewegen, gezonder eten of meer quality time met vrienden of familie? Of ben je gestrand bij Blue Monday? Aan mijn goede voornemens ben ik al eerder begonnen. Met mijn nieuwe stichting De Boompjes laat ik meer van mezelf zien, wat ik doe en waar ik écht voor sta.

Zes jaar geleden begon ik met het begeleiden van uitvaarten, rekening houdend met de wensen van nabestaanden. Soms wel en soms niet hadden zij de wensen van hun overleden dierbare paraat. Hoe moet je uitvaart eruit zien en wat zijn je wensen? Ik kwam erachter dat er vaak niet over gesproken werd. Dat wilde ik doorbreken. Met het Boom Uitvaartfestival dat ik in 2023 organiseerde zette ik daarmee een eerste stap. Het festival overtrof mijn verwachtingen: wat een deelname en belangstelling! Klaarblijkelijk was de behoefte om zaken rondom de dood en afscheid bespreekbaar te maken groot.

Stichting De Boompjes

Mijn ideaal om openlijk over de (naderende) dood te mogen spreken, heb ik ondergebracht in Stichting De Boompjes. De stichting heeft als doel om op een laagdrempelige manier over de mogelijkheden rondom de laatste levensfase, de uitvaart en zorg na overlijden te kunnen praten. Met culturele en maatschappelijke activiteiten en evenementen wil ik – zonder winstoogmerk – via deze stichting een platform bieden aan open dialogen en het delen van ervaringen over dit voor velen delicate onderwerp.

Kom uit de Kist

Dit theaterstuk is de naam van het eerste evenement van Stichting De Boompjes. Het diepgaande maar toch ook luchtige stuk nodigt op een speelse wijze uit tot het bespreken van persoonlijke uitvaartwensen. Moeder overlijdt plotseling en laat vader met kinderen in verwarring achter. Met niemand heeft ze haar wensen besproken. De voorstelling belicht verlangens, het belang van delen, de behoefte om gehoord te worden, verdriet, (glim)lachen, afscheid nemen en praktische informatie rondom een uitvaart. Met volle toewijding worden momenteel de repetities voor het theaterstuk gehouden, met de première gepland vanaf oktober 2024 in de kleinere theaters in de regio. De website  www.stichtingdeboompjes.nl  is in de maak en via de sociale media zijn onze ontwikkelingen te volgen.

Oh, en het is overigens nooit te laat om je goede voornemens opnieuw op te pakken.

Warme groet,

Natasja Kroese
Boom afscheidszorg
www.boomafscheidszorg.nl
06-22999396