CHAT GPT

Mei 2023

De examens zijn begonnen en ik moest ineens weer denken aan de vele (boek)verslagen die hieraan voorafgaand zijn ingeleverd door de studenten. In mijn tijd nog veelal handgeschreven, nu komt er razendsnel een verslag over een boek of onderwerp/stelling via Chat GPT. Met kunstmatig intelligentie kan veel. Ik deed een testje en stelde Chat GPT de volgende vraag:

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een uitvaart?

Antwoord van Chat GPT: De kosten van een gemiddelde uitvaart kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie, het type uitvaartdienst, de keuze van begrafenisondernemer, de wensen van de nabestaanden en andere bijkomende kosten. Gemiddeld genomen liggen de kosten van een uitvaart in Nederland tussen de €5.000 en €10.000.

De basisuitvaartkosten omvatten vaak zaken zoals het regelen van de uitvaart, het vervoer van de overledene, het opbaren, de kist, de rouwkaarten, de rouwauto en de begrafenis of crematie zelf. Daarnaast kunnen er extra kosten zijn voor zaken als rouwadvertenties, bloemen, catering, rouwvervoer voor de nabestaanden, een grafsteen of urn, een gedenkplaats en eventuele grafrechten.

Het is belangrijk op te merken dat deze bedragen slechts een ruwe schatting zijn en dat de uiteindelijke kosten sterk afhankelijk zijn van de persoonlijke keuzes en omstandigheden. Het is verstandig om contact op te nemen met verschillende uitvaartondernemers om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen op basis van de specifieke wensen en behoeften.

Duidelijk verhaal

Helder en duidelijk. Als aanvulling hierop wil ik meegeven dat in een persoonlijk gesprek ik meteen je eventuele verzekeringen kan meenemen en uit kan leggen wat dit voor je betekent. Daarnaast geeft het rust om je wensen op papier te zetten. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je naasten. Uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos.

Toekomst

Hoe en of CHAT GPT ingezet zal worden tijdens een afscheid? Geen idee. Ik weet wel dat ik van de persoonlijke noot ben tijdens een afscheid en dat is in geen computer te vinden. Dat zijn woorden die vanuit het hart worden verteld en daar kan geen kunstmatige intelligentie tegenop!

Warme groet,

Natasja Kroese
Boom afscheidszorg
www.boomafscheidszorg.nl
06-22999396