Een eigen bos…

September 2023

Vandaag een dag van reflectie. Ik kijk met heel veel dankbaarheid terug op mijn leven tot nu toe en alvast met nieuwsgierigheid kijk ik vooruit op wat de toekomst mij zal brengen.

Waarom? Ik mocht mijn vijftigste verjaardag vieren! Een prachtig jubileum dat ik gevierd heb met mijn familie en vrienden. Wat een geweldige avond.

Stiekem

Tja en zoals dat dan gaat werden er snode plannen gesmeed. Geen Sarah’s, spandoeken etc. want de mensen om mij heen weten dat ik daar absoluut niet van houd en respecteren dat gelukkig. Ik was hier ook wel erg duidelijk over…

Mijn man liep ineens regelmatig weg als hij telefoon kreeg en gesprekken vielen weleens stil als ik binnenkwam.  Hmmm, best lastig voor mij. Maar ik heb toch maar net gedaan alsof ik het niet zag en hoorde.

Feest

De feestelijke dag brak aan. De telefoon doorgeschakeld naar een collega, taxibusje geregeld en daar gingen we opgetut en wel met ons gezin en een paar vrienden van onze zonen naar de feestlocatie. Het was een prachtige nazomeravond dus het feest kon buiten worden gevierd. Een cadeautje! Langzaam aan druppelden de voor mij belangrijke mensen binnen en genoten we van de muziek, het eten en elkaar. Na het eten gingen de voetjes van de vloer want ik houd enorm van dansen en velen met mij.

Ontvangen

Deze avond werd ik overladen met lieve wensen, woorden en innige omhelzingen en uiteindelijk kwam het hoge woord eruit. Er was heel lang nagedacht over een cadeau dat bij mij past en net als mijn werk als uitvaartbegeleider impact heeft. Ik kon het eerst niet geloven toen ik het las maar het stond er echt. Ik kreeg van al deze lieverds een eigen bos (echt waar!!) om in te kunnen lopen/mijmeren/overdenken/picknicken….en in november is iedereen er weer bij om gezamenlijk op dit nu nog kale stuk grond esdoornen, haagbeuken, tamme kastanjes, beuken, zoete kers en winterlindes te planten. In totaal 240 stuks (er is ruimte voor 1.375!). Het voelt nog onwerkelijk zelfs nu ik de appjes met de boswachter heb gelezen. Het gaat echt gebeuren.

Geven

Wie jarig is trakteert. En niet alleen op een feestje. Helaas, en daar ben ik me maar al te bewust van, zijn er op dit moment gezinnen die zich niet zo gelukzalig voelen als ik momenteel omdat een ouder vecht tegen kanker. Daarom heb ik geld gedoneerd aan de Stichting Twente tegen Kanker zodat zij geluksmomenten kunnen verzorgen voor deze gezinnen.

Dit maakt mij dubbel dankbaar.

Lieve groet,

Natasja Kroese
Boom afscheidszorg
www.boomafscheidszorg.nl
06-22999396