Ik ga op vakantie en neem mee…

Augustus 2022

Op vakantie - Boom Afscheidszorg

In de afgelopen weken zie ik allerlei tips voorbij komen voor als je op reis gaat. In de krant, via mails, de sociale media en op TV. En toch mis ik iets heel belangrijks. Laten we voorop stellen dat ik hoop dat het je niet overkomt maar je neemt ook voorzorgsmaatregelen op allerlei andere vlakken als het om de vakantie gaat dus deze mag niet ontbreken.

Check je reisverzekering

Gemiddeld moeten er tussen de 700 en 900 Nederlanders per jaar vanuit het buitenland gerepatrieerd worden. Check voordat je op reis gaat of je reisverzekering de kosten voor de repatriëring vergoedt en eventuele reiskosten voor naaste familie. De kosten kunnen namelijk oplopen tot duizenden Euro’s. Het kan ook zijn dat je aanvullende ziektekostenverzekering deze kosten dekt. Een belletje naar je zorgverzekeraar is de moeite waard. Let op: voor bovenstaande kosten wordt de familie aansprakelijk gesteld ook als de overledene niet verzekerd is. De overheid/Nederlandse ambassade vergoeden deze kosten niet!

Tot slot

Waar je ook bent deze zomer, in je hart neem je iedereen die je lief is mee op reis. De één heb ik bij leven gekend en de ander mocht ik na overlijden leren kennen. Mooie, lieve, dankbare, inspirerende, gevoelige en krachtige mensen.

Nooit zonder jou

Ik ga op vakantie en neem mee
een koffer vol heimwee
naar samen met jou
een lijst vol met dingen
die ik nog wou
een hoofd vol verhalen
over prachtige jij
over toen
over ooit
over ons, over wij
Er is geen pauze voor missen
geen vakantie voor rouw
waar ik ook ga
ik ga nooit zonder jou

– Marian van Til –

Ik ga ook even opladen deze zomer. Tot en met 14 augustus zijn er lieve collega’s die voor mij waar zullen nemen.

Een zomergroet van

Natasja Kroese
Boom afscheidszorg
www.boomafscheidszorg.nl