Lezingen

In de ruimte Scala kunt u tijdens de inspiratiefair de volgende lezingen bijwonen:

 

11.00 uur: Kuhlmann, Westerhof & de Kok notarissen

Het Levenstestament

Jeroen Kuhlmann, notaris, informeert u over de mogelijkheid iemand aan te wijzen die uw zaken regelt voor het geval u zelf niet meer kunt beslissen, bijvoorbeeld bij dementie of coma.

 

12.00 uur : Overledenen Zorg Nederland

Thanatopraxie (opbaring zonder koelplaat)

Sinds januari 2010 is thanatopraxie bij wet toegestaan in Nederland. Thanatopraxie (lichte balseming) zorgt ervoor dat het ontbindingsproces tijdelijk wordt stilgezet, zodat de overledene kan worden opgebaard bij kamertemperatuur zonder koeling. Door het toepassen van thanatopraxie kan het lichaam van de overledene voor een aantal dagen weer zijn/haar natuurlijke uitstraling krijgen.

Tevens beantwoorden ze graag als uw vragen over de laatste verzorging bij overlijden.

 

12.45 uur: Geleide meditatie door Yvonne Meyer van Praktijk de Kern

Geleide meditatie

We nemen een moment om even weer bij onszelf te komen. De indrukken van deze bijzondere fair raken ons soms onverwacht. Misschien is het een confrontatie met mensen die we zijn verloren of met onze eigen sterfelijkheid. Veel beelden en informatie komen op ons af. Door voor een kort moment onze ogen te sluiten en onszelf stil te zetten, kunnen we deze indrukken proberen te verwerken. Even niks…even leeg…even rust…

 

13.30 uur: Regien Busschers Ritueelbegeleiding en Kindercoach Lenie Wielinga

Regien Busschers heeft zich toegelegd op het begeleiden van het afscheidsritueel na overlijden. Niet op de logistiek, dat doet de uitvaartleider, maar op de inhoud van het afscheidsmoment. Zij zal vertellen wat haar vak kan toevoegen voor de nabestaanden.

Lenie Wielinga heeft zich verdiept in het begeleiden van kinderen met zorgen. Zij zal vertellen hoe ouders/verzorgers hulp kunnen vinden bij zorgen om een kind. Zij kan voor hen en de kinderen als kindercoach betekenisvol zijn bij bijvoorbeeld verdriet na afscheid.

 

14.30 uur: Hanneke Bekke Registerexecuteur en meer

Vitaal ouder worden en erfrecht

Op het eerste gezicht lijken de onderwerpen “vitaal ouder worden” en “erfrecht” niet veel met elkaar te maken te hebben. Toch is juist het moment dat u nog gezond en helder van geest bent tijdens het ouder worden een goed moment er voor te zorgen dat uw zaken ook voor de toekomst goed geregeld zijn.  Ik vertel u graag wat de wet voor u heeft geregeld. Maar is dat ook wat u wenst….?

 

15.30 uur: Chloé happy in organising

Opruimen voor u dood gaat

Laat het opruimen niet aan uw nabestaanden over. Wanneer u opruimt tijdens uw leven houdt u de regie over uw eigen spullen. U kunt zelf bepalen wie u wat wilt geven en u haalt zo mooie herinneringen op. In de aanloop naar het einde kunt u nutteloze spullen weg doen en waardevolle spullen ordenen. Vraag uw dierbaren wat ze zouden willen hebben. Zijn ze niet geïnteresseerd, accepteer dat dan en breng die spullen bijvoorbeeld weg naar een tweedehands winkel voor een tweede leven. Zelf krijgt u als bonus een terugblik op uw leven, zodat u scherper ziet wat er echt toe heeft gedaan. Chloé geeft waardevolle en praktische tips. En is er ruimte om vragen te stellen.