Kunstrijden

Maart 2022

Kunstrijden

Vorige maand waren de Olympische Winterspelen. Voor het eerst sinds hele lange tijd deed er weer een Nederlandse kunstschaatster, Lyndsay van Zundert, mee. Ik vind dit zo ongelooflijk mooi om naar te kijken. Ik zit helemaal in de kür. Kunstrijden kan wel vergeleken worden met een uitvaart. Zoveel facetten komen aan bod en om er een harmonieus geheel van te maken heb je creativiteit, lef, techniek en liefde voor de sport nodig. Dit is net zo bij het organiseren van een uitvaart. Uiteindelijk staat er iets heel moois.

Ik wilde heel graag haar kür zien en ik zat er klaar voor met een kop thee en chocolade. Ze had net warm gedraaid, een paar minuten later zou ze starten. Mijn telefoon ging, een onbekend nummer. De TV maar even op stil. Het verhaal dat de persoon mij aan de andere kant van de lijn vertelde is iets dat ik vaker heb meegemaakt en met jullie lezers wil delen.

De verzekering

Haar man is de dag ervoor onverwacht overleden. Ze heeft het nummer op de verzekeringspolis gebeld en meneer is opgehaald. Er is haar verteld dat er de volgende dag contact met haar wordt opgenomen. Ze was zich er niet van bewust dat ze door dit telefoontje de verzekeringsmaatschappij de opdracht had gegeven om de uitvaart te regelen. Dit besef kwam na het belletje van deze maatschappij om een afspraak te maken voor het regelen van de uitvaart. Dit was niet wat ze wilde, ze wilde zelf kiezen, dit voelde voor haar absoluut niet goed. Nadat ik haar aan de telefoon had gehad, gerust kon stellen, met de verzekeringsmaatschappij had gebeld voor de overdracht ging ik naar de familie toe. Van de diensten die al geleverd  waren (lees: extra kosten) is een factuur gestuurd. Leergeld zoals mevrouw het noemde maar ze was heel blij dat ze haar gevoel had gevolgd. “Je kan dit maar één keer doen Natasja” zei ze.

Ongeacht of, hoe en waar je verzekerd bent, je kunt altijd bij mij terecht. Je bent vrij om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen. Zorg voor een uitvaartbegeleider die bij je past en waar je een goed gevoel over hebt.

Voordat ik in de auto stapte, op weg naar de familie,  heb ik nog eerst de kür van Lyndsay gekeken. Wat deed ze dat goed. Net zo vastberaden als deze mevrouw.

Hartelijke groeten,

Natasja Kroese
Boom afscheidszorg
www.boomafscheidszorg.nl
06-22999396