Liefde en rouw

Februari 2022

Rouw is de achterkant van liefde - boom uitvaartpost

De afgelopen weken vierde de liefde hoogtij via de social media, TV en radio. Valentijnsdag was de aanleiding. Ook ging de nieuwe SIRE campagne van start met als thema praten over de dood. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders op een betere manier afscheid had willen nemen. Dat doet me zeer en hoeft niet zo te zijn.

1993

Ik neem jullie even mee naar februari 1993. Ik stuurde een Valentijnskaart naar een collega. Tijdens een personeelsfeestje raakten we niet uitgepraat en ik vond hem wel erg leuk. Dus ik dacht ik stuur een anonieme kaart en dan maar eens kijken of hij door heeft dat deze van mij komt. En jawel, aan het einde van onze dienst kwam hij naar me toe en zei: “dank je wel voor je lieve kaart, zullen we zo een drankje samen gaan drinken?”. En zo geschiedde. Inmiddels zijn we dus 29 jaar samen, waarvan 23 jaar getrouwd. Waar een kaartje al niet toe kan leiden.

Hart en ziel

Mijn man is mijn beste vriend en zielsverwant.  Hij kent me door en door en steunt mij onvoorwaardelijk. Ook toen ik mijn hart volgde en Boom afscheidszorg begon. Hij is ook degene die weleens op de rem trapt want dit werk is prachtig maar vraagt ook veel van mij.  Mijn manier van werken is met hart en ziel, maar zo af en toe heb je de rust nodig om je eigen hart en geest te voeden en te ontspannen.

Liefde en rouw

De keerzijde van liefde heet rouw. Want als je iemand lief hebt gehad voel je pijn en verdriet wanneer deze komt te overlijden. Dit maken we allemaal mee in ons leven. Rouw en liefde zijn met elkaar verbonden zoals leven en dood verstrengeld zijn.

Rouwen is een werkwoord en vraagt veel van ons. Er is geen stappenplan en een plekje geven bestaat ook niet. Het verlies van een dierbare kun je leren verweven in je leven zodat je verder kan met leven!

Wanneer je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om wat je vreugde schonk

– Kahlil Gibran –

Hartegroet,

Natasja Kroese
Boom afscheidszorg
www.boomafscheidszorg.nl
06-22999396