Uitstellen

April 2023

2023; het jaar waarin ik hopelijk vijftig mag worden. Het jaar waarin ik wist dat ik een uitnodiging zou krijgen voor het bevolkings (lees: borst) onderzoek. Aangezien ik in september jarig bent dacht ik, heel naïef weet ik nu, dat ik ook dan pas een uitnodiging zou ontvangen. Maar helaas in de eerste week van januari lag de brief al op de mat...

Laat ik beginnen met zeggen dat ik het heel goed vind dat dit soort onderzoeken er zijn. Maar goed, wat deed dat met mij deze brief. Lichte paniek, heel eerlijk gezegd. Niet om wat evt. de uitslag zou zijn maar het onderzoek zelf. Twijfels. Stel ik mij aan? Er staat in de brief dat het niet hoeft. Nee, dat voelt ook niet goed. Pffff. Even laten rusten. Ik hoef niet meteen een afspraak te maken.

Herinnering

Eind februari lag er weer een brief op de mat. Een herinnering want de afspraak was nog niet gemaakt. Dat klopte. Het idee dat mijn borst “geplet” zou worden maakte me angstig. Waarom? Mijn huid is namelijk zo gevoelig dat een blauwe plek er vaak eerder is dan dat ik weet dat ik me gestoten heb. Het idee van een bont en blauw bovenlijf is niet aanlokkelijk. Om een lang verhaal kort te maken bleef ik er niet alleen mee worstelen en deelde ik mijn angst en werd gewezen op andere opties. Opluchting! Na grondig onderzoek heb ik gekozen voor thermografie. Zonder pijn en met hetzelfde resultaat.

Verzekering!

Mijn zorgverzekeraar vergoedt dit onderzoek niet. Maar ik heb het er heel graag voor over want ik ga niet aan mijn eigen gevoel voorbij. Ben je verzekerd voor je uitvaart maar weet je niet precies hoe het zit? Ik zoek het graag voor je uit en vertel je open en eerlijk waar je aan toe bent.
Wist je dat je altijd je eigen uitvaartbegeleider mag kiezen ook al staat er op de uitvaartpolis “ Bel bij overlijden…”.
Stel het niet uit, praat met anderen over hun ervaring en volg je gevoel/intuïtie.

Denk je dat ik die persoon voor je kan zijn en wil je vooraf kennismaken? Ik kom graag geheel vrijblijvend langs. Leven doe je op je eigen manier, afscheid nemen ook.

Een lentegroet van,

Natasja Kroese
Boom afscheidszorg
www.boomafscheidszorg.nl
06-22999396