Leven is dodelijk

Juni 2023

Als ik zo’n titel lees is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Deze is van Joris Vincken (schrijver, musicus, inspirator) en hij schreef er het volgende bij:

“Wijze wetenschappers raden aan zo veel mogelijk te leven, de rijkdom van elk moment volledig te omarmen. Ga niet bij de pakken neerzitten. Gebruik de relatief korte tijd tussen geboorte en dood om elkaar en vooral jezelf te vertellen hoe magisch je bent. Een onderzoeker van het wetenschappelijk bureau merkte op dat niet alleen de hoeveelheid jaren in je leven van belang is, maar vooral de hoeveelheid leven in je jaren. Zolang er nog geen medicijn gevonden is, wordt aangeraden om te dansen, te huilen, lief te hebben, boos te worden, je te vervelen, te vrijen, lekker te eten en te lachen. Stap met je blote voeten in de modder, verdwaal, ontdek en zing in de regen. Leven wordt hierdoor niet minder dodelijk, maar wel een stuk meer levend!

Boodschap

Een prachtige boodschap voor ons allemaal. We gaan vaak maar door. Druk, druk druk. Bewuster zijn van het moment. Klein voorbeeld. Sinds kort heb ik een kantoortuin vertel ik gekscherend aan mijn omgeving. Ons zwarte dak is nu een bloeiend sedumdak en vanuit mijn kantoor kijk ik er op uit. Vogels, hommels, bijen en andere insecten weten hun weg naar ons sedumdak inmiddels te vinden. Het is zo intrigerend om de natuur bezig te zien. Kopje koffie of thee erbij en ik voel mijn schouders naar beneden zakken en de rust en ontspanning in mijn lijf komen. Ieder mens heeft dit soort momenten van verdwaling nodig om bij te kunnen tanken en op te laden.

Zomertip

En met de zomervakantie in aantocht trekken we er weer op uit om te genieten van het leven. Ga je naar het buitenland? Ga voor jezelf na of onderstaande geregeld is:

 

Extra zorgen om geld is het laatste wat je wilt en eenvoudig vooraf te regelen.

Fijne zomer,

Natasja Kroese
Boom afscheidszorg
www.boomafscheidszorg.nl
06-22999396